A murit Nelu Ploiesteanu

Nelu Ploieșteanu a murit astăzi, 2 aprilie 2021, la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut în urmă cu câteva minute de către Mara Bănică pe o rețea de socializare. Pe 18 martie 2021, vedeta a ajuns de urgenţă la Spitalul Floreasca, în urma infectării cu coronavirus. De la bun început a fost dus direct la Terapie Intensivă şi intubat.

De altfel, una din fiicele lui Nelu Ploieșteanu spusese că starea de sănătate a tatălui ei este foarte gravă. La numai câteva ore de la internare, una din fiicele vedetei îi spunea Marei Bănică faptul că tatăl ei avea o saturaţie de oxigen în sânge de numai 50%, iar plămânii ii erau afectati in proportie de 70%.
 Starea de sănătate precară a vedetei a făcut ca virusul să-i atace mai repede şi mai uşor organele interne. În urmă cu câţiva ani a fost operat pe cord deschis, pentru a i se monta un stent. Atuncii, medicii i-au interzis să mai fumeze şi i-au recomandat să nu mai mănânce deloc cu sare.
Odată cu trecerea timpului, starea de sănătate fiind vizibil îmbunătăţită, Nelu Ploieșteanu a renunţat la regimul impus de doctori. Aşadar, şi acest lucru este probabil să fi contribuit la scăderea imunităţii şi infectarea cu covid. La ţigări a putut renunţa doar 8 luni, în condiţiile în care fuma de peste 50 de ani.

Numele de scenă este Nelu Ploieșteanu, dar în certificatul de naştere scrie Ion Dumitrache.

Lăutarul s-a născut pe 1 decembrie 1950, în judeţul Prahova. Din adolescenţă a început să cânte muzică lăutărească, iar apoi a învăţat să cânte şi la acordeon şi la pian. Primul turneu în afara ţării l-a făcut în 1979, când a vizitat Italia, Franţa, Belgia şi Olanda. Spunea că a avut, de-a lungul vieţii, multe ocazii de a se stabili în străinătate, dar a refuzat pentru că a dorit „să readucă în actualitate muzica veche românească”.

Nelu Ploieșteanu a avut 5 copii (4 fete şi un băiat). Băiatul, Mihai, a murit în aprilie 2018, la numai 32 de ani, după o lungă suferinţă pricinuită de tetrapareză spastică. În ciuda amantlâcurilor, soţia Elena i-a fost mereu alături. Cei doi aveau o căsnicie de aproximativ 45 de ani.
Ultimul mare scandal, apărut de altfel în presă, a fost stârnit în momentul în care soţia aflase că vedeta îi cumpărase amantei o casă din banii familiei. Totuşi, au trecut împreună şi peste acest obstacol.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.