A sunat clopoțelul! Cât a costat prima zi de școală!

By Septembrie 10, 2018 1088

A început școala, dar pregătirile au început de cel puțin o săptămână înainte. Părinții au mers în magazine și librării pentru achiziționarea ghizodanului și a rechizitelor. În cazul unora, a fost nevoie și de un buget dedicat uniformei. Pentru cei mai mulți însă, investiția a fost mai mare, dacă școlile nu au uniforme, pentru că au trebuit să țină cont și de preferințele copiiilor atunci când au cumpărat hainele.
Bugetul este un element important în luarea deciziilor, iar pentru a acoperi toate nevoile, părinţii trebuie să scoată din buzunar, în medie, 350 lei.
 Ghiozdanul este cel mai important accesoriu ce trebuie achiziţionat. Pe lângă acesta, lista de cumpărături trebuie să mai cuprindă: penar, creioane, stilou, creioane colorate, radieră, ascuţitoare, riglă, acuarele, bloc de desen, carioci, caiete, coperte pentru cărţi. Pentru un ghiozdan echipat complet, pe listă se mai pot adăuga şi alte rechizite, precum seturi pentru geometrie, pixuri, cutie pentru mâncare sau calculator de buzunar.
Nu trebuie pierdut însă din vedere faptul că medicii recomandă ca ghiozdanul să fie cât mai uşor pentru a evita problemele de sănătate ale copilului. Bugetul minim pentru cumpărături, dacă nu luăm în calcul şi uniforma şi echipamentul sportiv, este de 200 de lei, dar în medie părinţii investesc aproximativ 350 de lei pentru toate rechizitele.
Pentru a economisi bani şi pentru a evita achiziţionarea unor lucruri de care copiii nu au nevoie, părinţii ar trebui să întrebe la şcoală ce nu poate lipsi din ghiozdanul copilului. Preţul rechizitelor variază în funcţie de modelul dorit, dar suma minimă pentru achiziţionarea unui ghiozdan este de 50 lei, acesta reprezentând şi cel mai scump accesoriu pentru şcolari. Celelalte produse au preţuri şi mai accesibile: preţul unui stilou porneşte de la 5 lei, al unui caiet de matematică sau dictando de la un leu, iar a unui bloc de desen de la 1,7 lei. Cele mai vândute produse sunt cele colorate sau cu personaje din filmele de desene animate, în cazul copiilor cu vârsta de până la 14 ani. Liceenii se orientează, mai degrabă, spre produse mai în pas cu moda, ba chiar aleg 2-3 variante ale aceluiaşi produs pentru a se putea asorta pe parcursul anului şcolar.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.