Absolut tv, final de proiect

Absolut tv, end of story! Într-adevăr, Absolut tv se închide! Cu părere de bine din partea unora, cu regrete din partea altora, pentru că am primit multe telefoane orele acestea. Este decizia patronatului pe care o înțeleg și o respect. 

Pentru mine, Mircea Sărărescu, nu este un capăt de drum.  Este însă finalul unui proiect de care nu îmi este rușine, pentru că a pornit cu ambiții maxime, ambiții care s-au concretizat în mai puțin de un an. Am intrat într-un proiect al unei televiziuni nevoite să se reinveteze, am cunoscut oameni de calitate deosebită, mi-a fost dat să cunosc oameni excepționali, invitați la emisiunea Culisele Puterii. Nu cred că voi mai apuca să mai realizez vreo ediție, dar am încheiat totul cu doi prieteni vechi, extraordinari. Creatorul medaliei Centenarului și un cercetător în IT care este curtat îngrozitor de cele mai importante companii ale Planetei.
Am avut emisiuni realizate la Închisoarea Pitești, la Colegiul Pedagocic Carol I, cu veterani de război care au înfruntat gloanțele inamice și care au fost nevoiți să ucidă pe front pentru a rămâne ei în viață, cu eroul campulungean de la jocurile Invictus pe care statul roman l-a desconsiderat. Am transmis în direct un eveniment care nu se va mai repeta în veci pentru România: funeraliile ultimului Rege. Am avut cele mai ample dezbateri din județ până acum. Și multe altele. Am ajuns, în mai puțin de un an, să devenim televiziune națională. 

Le mulțumesc tuturor telespectatorilor pe care i-am avut, fie că i-am mulțumit fie că nu ca prestanță și idei transmise. Tot așa cum le mulțumesc tuturor celor care mă citesc zilnic.

Am fost, în cei peste 10 ani de presă, genul jurnalistului incomod pentru patronat. Pentru că totdeauna mi-am luat libertatea de a spune sau de a scrie ceea ce am vrut și am gândit. Am avut, din fericire - nici nu s-ar fi putut altfel-  patroni care au înțeles și mi-au oferit această libertate: și la ziarul Argeșul, și la Q Magazine, și aici, la Absolut tv. Știu că unii spuneau că acest post este al PSD, pentru că era patronat de Georgiana Drăghici. Eu spun că a fost un post unde am avut libertatea totală, unde am criticat și șefii (PSD) acestui județ, și pe Liviu Dragnea, și lideri de sindicat - pe care îi apreciez altfel- atunci când au derapat și s-au implicat în politică. Cine a urmărit ceea ce am zis, poate confirma acest lucru. Contractele cu instituții au fost obținute prin SEAP, la vedere. Totul a fost transparent și corect, spre deosebire de multe alte instituții media, care iau și acelea contracte cu duiumul de la diverși primari. Care, ca să fim corecți, sunt și aceia vreo 70%, toți pesediști, ca așa a decis poporul (bine sau rău, așa au votat oamenii). 

După această experiență, mă voi gândi dacă voi mai continua în presa din Argeș sau de aiurea. Foarte probabil, singurul proiect cu care voi mai continua va rămâne acest portal de știri. Proargeș.ro a fost, este și va rămâne un portal de știri independent politic. Și este și motivul pentru care mi-am permis să îmi impun această libertate de exprimare indiferent de locul unde am lucrat. 


Voi continua cu siguranță să mă implic în proiectele sportive și nu numai care vor scoate Argeșul în evidență într-un mod pozitiv.  Pentru că, deocamdată, rămân singurele proiecte care îmi aduc satisfacție și produc ceva bun. Așa cum am promovat, de cele mai multe ori gratuit, orice a contat pentru acest județ. Voi continua să fiu critic, dar  și să promovez acțiunile și oamenii care merită. Asta pentru că rămân cu certitudinea că doar noi, oamenii, ne vom scoate din mocirla în care ne-am băgat. Noi oamenii însemnând inclusiv clasa politică care reiese din noi. Și nici nu voi băga în seamă politicieni de doi lei, purtători de poșete sau mape, scriitori de cărți autobiografice la vârste la care doar dacă ar fi fost de viță nobilă și ar fi prins vreun război ar avea ce scrie. Argeșul a avut oameni măreți, în toate domeniile, inclusiv în politică. Acum, majoritatea sunt niște impostori.  

Le mulțumesc tuturor colegilor din presă pentru că întotdeauna, atunci când a trebuit cu adevărat, s-au solidarizat. Spun asta pentru că de obicei, suntem, și noi jurnaliștii, la fel ca restul societății, dezbinați și prea des focalizați pe lucruri mărunte. Dincolo de mizeria în care se zbate presa din județul nostru și din toată țara, Argeșul încă mai are jurnaliști profesioniști. Mai ales în Pitești, Curtea de Argeș și Câmpulung! Nu este niciodată un lucru bun când dispare o instituție media. E tot așa cum este azi în politică, când nu avem opoziție. Indiferent cum s-ar numi ea.

Și ca încheiere, vă repet ceea ce am spus mereu: E nevoie de acțiune, de reacție, de implicare. Nu mai permiteți orice, oricui! Fără acestea, nu existăm ca nație! Iar Proarges.ro va deveni o platformă care va promova această idee! Avem doar două opțiuni în viață, mai ales noi românii: să continuăm și să acționăm!

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.