Afaceristul italian acuzat de legături cu mafia italiană, anchetat și pentru ucidere din culpă

Nicola Inquieto, omul de afaceri anchetat pentru că spăla în România banii unui clan mafiot italian s-a ales cu un nou dosar. Acum, el este anchetat pentru ucidere din culpă. Abia ce a fost pus în libertate și omul de afaceri a dat peste o nouă problemă în țara noastră. „Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliţiei Piteşti au finalizat cercetările într-un dosar penal înregistrat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă și neluarea masurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că reprezentantul unei societăţi comerciale din Piteşti ar fi dispus utilizarea unei macarale turn, pe un şantier de construcţii din Piteşti, fără a avea angajat R.S.T.V.I. şi fără a avea încheiat contract de prestări servicii cu o persoană juridică autorizată de I.S.C.I.R., acceptând utilizarea şi repararea ocazională a utilajului de personal neinstruit.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că şeful de şantier din cadrul aceleiaşi societăţi comerciale ar fi acceptat utilizarea  şi repararea ocazională a macaralei turn de personal neinstruit.
În condiţiile nerespectării obligaţiilor legale privind măsurile de securitate şi sănătate în muncă, în data de 17 august 2016, un tânăr de 24 de ani, din comuna Potlogi, judeţul Vâlcea, care executa lucrări de reparaţie a utilajului, a căzut de la înălţime şi a decedat”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Argeş.

Societatea comercială în discuţie este Daniela Construcţii SRL, aparţinând omului de afaceri italian Nicola Inquieto. Accidentul mortal descris în comunicat a avut loc în cartierul Găvana, pe strada Petre Ispirescu.

„Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată a societăţii comerciale, precum şi a administratorului (Nicola Inquieto – n.r.) şi şefului de şantier sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, se mai arată în comunicatul de presă citat.
 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.