APOCALIPSĂ! Facebook, Messenger, Instagram și Whatsapp au căzut!

Dacă pentru mulți tineri și nu numai COVID-ul nu prea dă motive de îngrijorare, Apocalipsa pare să se fi mutat pe Pământ după ce luni, de la ora 18,30, Facebook, Messenger, Instagram și Whatsapp au devenit nefuncționale în toată lumea!

Practic, cele mai populare rețele de socializare și de comunicare au căzut timp de mai multe ore.

Căderea pare să fie una dintre cele mai majore din istoria recentă a Facebook.

Jurnalistul Philip Crowther de la agenția internațională Associated Press citează o sursă din cadrul Facebook care afirmă că la sediul companiei domnește haosul deoarece ar fi căzut și toate canalele de comunicare internă.
Experții în securitate care monitorizează situația afirmă că aceasta ar putea să fi fost declanșată de o eroare de configurație, rezultat al unei erori interne, deși sabotajul din partea unui angajat al Facebook ar fi teoretic posibil.

O exploatare a unei vulnerabilități de către terțe părți este considerată puțin probabilă în acest moment. Un atac DoS (denial-of-service) care să copleșească unul dintre cele mai mari site-uri din lume ar necesita o coordonare fără precedent din partea unor hackeri sau rețele infracționale din întreaga lume sau o tehnică neîncercată până acum.

 Eroarea pe care o văd utilizatorii când încearcă să acceseze pagina de web a Facebook sugerează o problemă la DNS (Domain Name System), notează Reuters. DNS-urile permit adreselor web să ducă utilizatorii la destinația lor de pe internet.

Facebook, WhatsApp și Instagram sunt toate deținute de compania fondată de Mark Zuckerberg și folosesc o infrastructură comună.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.