×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 2

Argeșul rămâne fără spital regional? Unde vrea Guvernul să construiască spitale regionale

By Ianuarie 26, 2015 944
 
Deși discuțiile privind un spital regional au fost încă de pe vremea când ministru al Sănătății era Ion Bazac, Argeșul riscă să rămână fără un asemenea edificiu care ar însemna un spital nou, dotări de ultimă generație, medici mai buni și fonduri mai multe. Altfel spus, un act medical mult mai bun pentru argeșeni.
Victor Ponta a declarat, vineri, la Iaşi, că va fi făcut un proiect comun pentru spitalele regionale din Iaşi, Cluj şi Craiova, România având alocate în acest sens 300 de milioane de euro de la Comisia Europeană, prin POR, iar autorităţile locale vor asigura infrastructura, terenul şi cofinanţarea.
 "Conform documentelor trimise la Comisia Europeană, avem alocaţi, în perioada 2014-2020, din fonduri europene, în jur de 100 de milioane de euro pentru fiecare dintre cele trei spitale regionale pe care noi le-am considerat importante, priorităţi, şi anume Iaşi, Cluj şi Craiova", a declarat, vineri, premierul Victor Ponta, într-o conferinţă de presă la Iaşi, unde mai are programate întâlniri cu primarii din judeţ.

"Cu cele 100 de milioane de euro pentru fiecare, repet, în total 300 - 300 şi ceva milioane de euro, depinde şi cum va ieşi licitaţia, vom face un proiect comun, un tip de spital regional, un proiect tip, care, după aceea, sigur, se realizează pe teren, cu sprijinul autorităţii locale, care trebuie să pună la dispoziţie teren, infrastructură şi confinaţare", a mai spus Ponta.

Premierul a precizat că partea de dotare a celor trei unităţi urmează să fie asigurată fie din spitalele care nu vor mai funcţiona, fie din programul pe care România l-a semnat cu Banca Mondială, "un program de 250 de milioane de dolari privind dotarea cu aparatură medicală".
 Totodată, Ponta a anunţat că licitaţia va fi organizată de Ministerul Dezvoltării, deoarece finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional (POR).

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.