Astăzi se votează bugetul Piteștiului

Consiliul Local Pitești va dezbate și ar putea vota astăzi bugetul municipiului Piteşti care va fi  în acest an, de peste 500 de milioane de lei, mai mare cu 11% decât în 2020, conform primarul Cristian Gentea.

„Bugetul total, comparativ cu cel din 2020, este mai mare cu 11%. Este de 506.228.700 de lei, care reprezintă atât cheltuieli de dezvoltare, cât şi de funcţionare. (…) 30,4% sunt investiţiile, bunurile şi serviciile sunt 23,6%, cheltuieli de personal 17,7%. Mai avem subvenţiile şi asistenţa socială, fiecare la 9,9%, fondul de rezervă este de 4%, transferurile 5,4%”, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul.

El a adăugat că în acest an se înregistrează o creştere de peste 60% a sumelor provenite din fonduri europene.

„Bugetul pentru dezvoltare este de 157.703.000 de lei, reprezentând 30,4% din total. 49% din acest buget este din resurse locale, bugetul de stat 9% şi fondurile europene 42%. (…) Prin comparaţie cu anul trecut, avem o creştere a veniturilor din fonduri europene de 62%”, a precizat Cristian Gentea.

O mare parte dintre aceste fonduri se investesc în lucrări deja începute. Printre viitoare proiecte de investiții regăsim și două studii de oportunitate pentru un tren metropolitan pe hidrogen care să lege Mioveniul de Pitești și ulterior de București, dar și un spital municipal de urgență, propuneri venite de la USR și, respectiv, de la PNL. De asemenea, de la anul vor începe lucrările la noul Stadion Nicolae Dobrin, vor fi finalizate lucrările la Sala Polivalentă și vor fi făcute investiții în Parcul Lunca Argeșului I (a doua etapă) și Parcul Lunca Argeșului 2.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.