×

Avertizare

JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /home/customer/www/proarges.ro/public_html/cache/mod_sp_weather/228-woeid.json

Mircea Sararescu

Mircea Sararescu

Joi, 23 mai, Spitalul Județean de Urgenţă Piteşti a organizat, alături de Consiliul Judeţean Argeş, CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ ROMÂNO-GERMANĂ cu tema: “NOUTĂŢI ÎN PATOLOGIA ŞI TRATAMENTUL NEUROCHIRURGICAL”.

Evenimentul a fost găzduit în Sala Mare a Consiliului Judeţean Argeş, sub coordonarea doctorului Alexandru Tudor Goleşteanu, medic neurochirurg în cadrul Secţiei Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.
Conferința Medicală organizată de Spitalul Județean de Urgenţă Piteşti, alături de Consiliul Judeţean Argeş a adus împreună cele mai bune și mai strălucite minți din domeniul medical, pentru a promova sănătatea în judeţul Argeş.

"Investițiile fără precedent din ultimii ani realizate de Consiliul Județean Argeș în sistemul medical argeșean și eforturile constante de a atrage noi medici sunt recunoscute la cel mai înalt nivel. Astfel, după Conferința Națională dedicată urologiei, găzduim, zilele aceastea, Conferința internațională româno- germană cu tema "Noutăți în Patologia și Tratamentul Neurochirugical".
Sper ca la sfârșitul acestei conferințe să punem bazele unei colaborări între spitalul Județean de Urgență Pitești și Clinica FULDA din Germania. La evenimentul de la Consiliul Județean au participat specialiști de la nivel național, inclusiv Prof. dr. Radu Mircea Gorgan, de la Spitalul Bagdasar, școala neurochirugiei românești, dar și de la nivel internațional. Și, dacă tot vorbim de fondatori, trebuie să îi mulțumesc și domnului doctor #MihaiPopescu, cel care în urmă cu 20 de ani înființa, la Spitalul Județean, Secția de Neurochirugie. Îi mulțumesc pentru implicarea în oganizarea evenimentului și doctorului Alexandru Tudor Goleşteanu, medic neurochirurg în cadrul Secţiei Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.
Prioritatea noastră este #sănătatea argeșenilor. Și facem tot posibilul să ne îndeplinim această misiune. Suntem Consiliul Județean cu cele mai multe spitale în administrare din țară: nouă! Toate au avut parte de #investiții! Sunt peste 70 de milioane de euro investiți în dotări și în infrastructură" - Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.
“Aș vrea să mulțumesc domnului președinte Ion Mînzînă care este implicat activ în rezolvarea problemelor sistemului medical argeșean. Mulțumesc domnilor profesori de la Clinica Fulda din Germania, convins fiind că acesta este începutul unei lungi și fructuoase colaborări. Mulțumesc domnului profesor Mihai Popescu, care a înființat Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, noi având datoria de a o dezvolta. Mulțumesc conducerii spitalului, cadrelor medicale și tuturor celor prezenți.” – dr. Alexandru Tudor Goleşteanu, medic neurochirurg în cadrul Secţiei Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.

“Permiteți-mi să vă urez bun venit în județul nostru. Iată că, după 20 de ani de la înființarea Secției de Neurochirurgie la Spitalul Județean de către domnul doctor Mihai Popescu, astăzi organizăm o conferință internațională și este o onoare pentru noi să fim parteneri în acest proiect. De altfel, sistemul medical argeșean a fost în atenția Consiliului Județean Argeș în toată această perioadă, mai ales în ultimii patru ani, în care am făcut investiții de peste 70 de milioane de euro în infrastructura medicală argeșeană. Acesta este rezultatul eforturilor comune depuse de către Consiliul Județean Argeș și Spitalul Județean de Urgență Pitești, unde avem nu mai puțin de trei proiecte implementate, două cu fonduri europene,  iar unul din fonduri proprii. Nu vă ascundem faptul că, și în viitor, dorim să accesăm proiecte care să aibă ca rezultat dezvoltarea bazei materiale în cele 9 spitale pe care CJ  Argeș le are în administrare. Sperăm ca la sfârșitul acestei conferințe să punem bazele unei colaborări între cele două instituții, respectiv SJUP și Clinica FULDA din Germania.” – Marius Nicolescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

“În calitatea mea de cercetător sunt profund conștient de importanța vitală a domeniului medical, în special a neurochirurgiei în îmbunătățirea calității vieții, și de faptul că suntem martorii unei perioade în care inovarea și cercetarea medicală revoluționează continuu modalitățile în care sunt tratate și gestionate afecțiunile neurologice și neurochirurgicale. În calitate de reprezentant al administrației locale, angajăm resurse și eforturi, conștienți fiind de importanța infrastructurii medicale de calitate pentru toți locuitorii noștri. Este sau nu o coincidență, peste 4 ore vom propune spre aprobare Consiliului Local, studiul de fezabilitate pentru un spital cu 250 de paturi la Pitești! Sigur că este o provocare excepțională, bugetară și mai ales de resursă umană pentru realizarea acestui obiectiv, dar, cu determinare și colaborare instituțională, vom căuta și vom găsi soluții. Cred în oportunități și parteneriate, la fel ca și cercetătorii în medicină, în soluții inovatoare pentru provocările pe care le întâmpinăm!Suntem norocoși să fim în această frumoasă locație, modernizată a Consililului Județean!” – Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești.
“Pentru mine este prima dată când particip la o conferință pe această temă. În rolul meu de subprefect am participat alături de actorii din sănătate regionali la strategii în domeniul sănătății, dar să fiu astăzi cu dvs. la această conferință mă face fericit pentru că această conferință pune accentul pe sănătatea populației și ne aduce împreună pentru a găsi cele mai bune soluții pentru progesul sănătății și a argeșenilor. Felicitări organizatorilor acestui eveniment - Consiliul Județean Argeș și Spitalului Județean de Urgență. Felicit Primăria Pitești pentru decizia de a avea un Spital Municipal.” – Bogdan Minciunescu, subprefect județul Argeș.

“Universitatea din Pitești, și când spun asta nu mă refer doar la universitatea de stat, ci și la mediul academic privat, are menirea de a asigura baza de resursă umană pentru orice activitate se desfășoară în județ. Ne-am adus astfel contribuția și noi la asigurarea resursei  umane care funcționează în domeniul medical. Nu numai că ne-am îngrijit să creștem generații noi de asistenți medicali profesioniști, ci am și desfășurat împreună cu domeniul medical o sumă de  activități de cercetare aplicată, transfer tehnologic etc.” – Dumitru Chirleșan, prorector Politehnica București.

“Pentru a doua oară, în mai puțin de trei luni, județul Argeș este pus pe harta conferințelor naționale și internaționale în domeniul sănătății. Acest lucru spune foarte multe despre sistemul de sănătate și despre medicii din județul Argeș. Deși în ultima perioadă personalul medical este hăituit de anumite persoane, cred că trebuie să le mulțumim și să le arătăm mai mult respect pentru ceea ce fac. Munca de medic presupune foarte multe sacrificii și foarte multă responsabilitate față de pacient. Oamenii care formează sistemul medical din Argeș sunt oameni extrem de devotați și implicați în meseria lor. Sistemul de sănătate din Argeș a cunoscut o evoluție foarte importantă și investiții masive în ultimii ani, atât în infrastructură, cât și în aparatura medicală, ceea ce ne permite să abordăm cazuri complexe în spitalele noastre fără a fi nevoie să mai apelăm la centrele universitare.” – Dr. Remus Mihalcea, deputat.

Material realizat de SC SMART CREATIVE CONCEPT SRL, la comanda Partidului Social Democrat, Filiala Argeș, Cod Unic Mandatar Financiar 21240002

În paralel cu lucrările fără precedent de modernizare a drumurilor județene 503 și 504 cu fonduri europene, Consiliul Județean are în derulare și multe alte lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere cu bani din fonduri proprii sau de la bugetul de stat.
O astfel de investiție este și cea de pe DJ 702 G Recea (A 1) - Catanele - Coşeri - Căteasca - Răteşti.
Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș și al PSD Argeș, a fost astăzi la Rătești unde, împreună cu primarul Cornel Petrică și cu administratorul public al județului Cristi Puiu a verificat stadiul lucrărilor de modernizare. Acestea se desfășoară într-un ritm alert, așa cum se întâmplă și în alte zone din județ cu investiții similare.
”Argeșul are una dintre cele mai mari rețele de drumuri din țară, fie că vorbim despre drumuri naționale, județene sau locale. În acest mandat am făcut investiții record în reabilitarea și modernizarea drumurilor județene, iar o astfel de investiție este și aici, la Rătești. Răspundem astfel nevoii oamenilor de a avea căi rapide și sigure de acces dintr-o zonă în alta a județului și pentru a asigura legăturile cu județele vecine. Suntem alături de primarul Cornel Petrică pentru a realiza ceea ce își doresc cetățenii, așa cum susținem toate comunitățile din județ pentru a se dezvolta”, a declarat Ion Mînzînă.

"Vreau să îi mulțumesc domnului președinte Ion Mînzînă și Consiliului Județean pentru tot sprijinul acordat nu doar pentru acest proiect de modernizare a DJ 702 G, ci și în alte investiții. Fără susținerea dumnealui și a echipei PSD comuna Rătești nu ar fi beneficiat de investițiile pe care toți cetățenii le apreciază acum. Vom continua să facem echipă pentru comuna Rătești și locuitorii săi!”, a declarat Cornel Petrică.

Material realizat de SC SMART CREATIVE CONCEPT SRL, la comanda Partidului Social Democrat, Filiala Argeș, Cod Unic Mandatar Financiar 21240002

Noi vești despre spitalul care se va construi în Pitești. A fost finalizat Studiul de Fezabilitate, iar joi, 23 mai, consilierii îl vor aproba în Consiliul Local. Vestea a fost dată de primarul Cristian Gentea: „Joi, 23 mai, vom aproba în CL studiul de fezabilitate. Piteșteni, vom avea un spital nou, un spital modern pentru că ne pasă de sănătatea noastră”.
Noul spital va avea o capacitate de 240 paturi, cu secții diverse și ambulatoriu integrat: psihiatrie, boli infecțioase adulți și copii, oftalmologie, recuperare cu paturi de neurologie si ortopedie, dializă, reumatologie, endocrinologie, analize medicale, laborator anatomie patologică, imagistică și RX, farmacie și cameră de gardă.

Suprafață pusă la dispoziție de municipalitate pentru implementarea proiectului este de 3,5 ha.

Valoarea estimată, conform devizului general privind cheltuielile necesare realizării investiției, este de 476.961.072,68 lei fără TVA, respectiv 567.583.676,49 lei cu TVA.

Material realizat de către SC SMART CREATIVE MEDIA, la comanda Partidului Social Democrat, Filiala Argeș, Cod Unic Mandatar Financiar 21240002

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, însoțit de secretarii de stat Vlad Ștefan Niculae, Alexandru Stoica și Dragoș Drăghescu din cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, s-a întâlnit cu Aurel Costache, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Mioveni, și cu Ciprian Țurlea, viceprimar, pentru a discuta despre stadiul proiectele de fluidizare a traficului din Orașul Constructorilor de Mașini.
Astfel, lucrările la noul pod peste Râul Argeșel din Racovița sunt în plină desfășurare și vor fi finalizate în acest an. Tot în acest an va fi lansată licitația pentru Drumul Expres Pitești – Mioveni. Pe de altă parte, Consiliul Județean va asigura sprijin și pentru construirea unei Centuri Ocolitoare.
”Orașul Mioveni are nevoie de o infrastructură de transport pe măsura volumului din ce în ce mai mare al traficului rutier și de mașini livrate de Uzina Dacia. Tocmai în acest sens am venit cu proiecte și sprijin clare la nivelul Consiliului Județean și al Ministerului Transporturilor condus de Sorin Grindeanu. Am preluat la Consiliul Județean tema de proiectare pentru Drumul Expres Pitești – Mioveni și în toamnă dăm drumul la licitație. De asemenea, vom asigura cofinanțarea pentru construcția Centurii Ocolitoare a orașului. Mă bucur să constat și că lucrările la noul pod de la Racovița avansează conform graficului” – Ion Mînzînă.
”Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va asigura în continuare finanțarea proiectului de construire a podului nou peste Argeșel. Constructorul va fi plătit la timp și investiția va fi gata în termenul asumat, adică în toamna acestui an. Orașul Mioveni și celelalte localități din Argeș au în CNI un partener și voi fi permanent implicat pentru a ajuta comunitățile locale din județ care au proiecte fezabile” – Vlad Ștefan Niculae.
”Podul peste râul Argeșel, din Racovița, face legătura între orașul Mioveni și comuna Davidești, cu ieșire în DN 73 Pitești – Brașov. Se asigură, astfel, o nouă poartă de intrare – ieșire pentru traficul din ce în ce mai intens din oraș și cel de tranzit. În prezent, la nivelul orașului Mioveni se află în derulare șase proiecte finanțate de MDLPA din fonduri nerambursabile, trei fiind în diferite etape de execuție, iar trei în implementare. Iar Consiliul Județean este un partener important, implicat activ în susținerea și cofinanțarea unor proiecte de infrastructură din Mioveni” – Aurel Costache.                                 

Material realizat de către SC SMART CREATIVE MEDIA, la comanda Partidului Social Democrat, Filiala Argeș, Cod Unic Mandatar Financiar 21240002

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, s-a numărat printre absolvenții care au obținut în ultimii 20 de ani titlul de doctor în domeniul sportului la Universitatea din Pitești și care au fost prezenți la un atelier științific la #CentrulUniversitarPitești. Proiectul a reunit și conducători de doctorate ai Școlii Doctorale Știința Sportului și Educației Fizice din Pitești, dar și studenți doctoranzi sau angajatori.
 Au fost prezenți Alin Mazăre, vicepreședintele Senatului Universității Naționale de Politehnica București, Tudor Petrescu, prorectorul Centrului Universitar Pitești, conducătorii de doctorate prof. univ. dr. Liliana Mihăilescu, prof. univ. dr. Ion Mihăilă, director Școala Doctorală, prof. univ. dr. Pierre de Hillerin, prof. univ. dr. Gheorghe Simion, prof. univ. dr. Vladimir Potop, prof. univ. dr. Luminița Georgescu, conf. univ. dr. Liviu Emanuel Mihăilescu, director departament EFS, conf. univ. dr. Mihai Ilie director CCPU.
 "Sunt aici într-o dublă ipostază, și de absolvent al acestei Școli, și de reprezentant al Consiliului Județean Argeș, ca partener al proiectului. Eu am pornit acest demers nu atât dintr-o necesitate personală, cât dintr-una profesională, la momentul în care eram director executiv adjunct la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș. Culmea, la momentul în care am ajuns secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului activitatea la lucrarea de doctorat mi-a fost îngreunată. Am trecut și prin momente aparte, pentru că am avut onoarea să îmi încep studiile doctorale împreună cu un om extraordinar, domnul profesor Nicolae Mihăilescu, apreciat de toată lumea, de la care am avut multe de învățat, mai ales în contextul în care și domnia sa condusese Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș. Din păcate, la un moment dat, a ales să ne vegheze de acolo, din Ceruri, astfel că a trebuit să îmi schimb conducătorul de doctorat. Știți cu toții cât de critic și de riguros este domnul prof. univ. dr. Pierre de Hillerin, așa că a trebuit să reiau lucrul la teza de doctorat. Așadar, a durat ceva până am devenit absolventul acestei Școli Doctorale, dar cred că am reușit o lucrare bună, asta și datorită sprijinului pe care l-am primit de la oamenii deosebiți de aici. Altfel, vă asigur că, la fel ca și până acum, Consiliul Judetean Arges va rămâne alături de Centrul Universitar Pitești și ne vom reîntâlni și în alte proiecte pentru că Universitatea rămâne inima cetății!" - Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș, absolvent de doctorat ȘSEF Pitești.
 "În 2023 s-au împlinit 20 de ani de când funcționează Școala Doctorală Știința Sportului și Educației Fizice Pitești. Am inițiat un proiect educațional - Paradigma Studiilor de datorat în domeniul ȘSEF - reflecții și perspective. Acum a fost primul atelier științific din cele patru cuprinse în proiect. Grupul țintă al acestui atelier au fost absolvenții, cei care au devenit doctor în sport, dar și cei care i-au îndrumat. Vrem să vedem dacă și cum i-a ajutat în domeniul lor, în cariera lor, titlul obținut la noi" - prof. univ. dr. Liliana Mihăilescu, conducător de doctorat ȘSEF Pitești.
 "Pentru mine Școala Doctorală a însemnat o școală cel puțin la fel de grea și de dură ca și cea pe care au trăit-o absolvenții. Sunt foarte legat de sportul de performanță și consider că faptul că am pus multă presiune pe cei care acum sunt absolvenți, din perspectiva mea, face parte din ceea ce trebuie să facă orice formator. Adaptarea și evoluția vin din criză. Atât pentru cei care trebuie să facă față crizelor, cât și pentru cei care produc aceste crize. De aceea spun că și eu am învățat multe de la dumneavoastră și cred că, în final, ceea ce trebuie să înțelegem este că merită să transmitem cu toții mai departe ceea ce am acumulat" - prof. univ. dr. Pierre de Hillerin, conducător de doctorat ȘSEF Pitești.
Și absolvenții au venit în număr mare, din toată țara, unii dintre ei fiind mari sportivi ai României, așa cum este cazul fostei gimnaste Simonei Amânar.
 "Am ajuns să fiu doctorand la Școala din Pitești, unde am avut cadre universitare deosebite, de la doamna Mihăilescu la dl Pierre de Hillerin, care mi-a fost și conducătorul de doctorat. Am reușit să fac o lucrare de doctorat pe o săritură care îmi poartă numele - Săritura Amânar. Mă bucur că sunt din nou la Pitești alături de oameni minunați, de cadre universitare minunate!" - #SimonaAmânar, absolvent de doctorat ȘSEF Pitești.
 "Rezultatele au fost excepționale pentru că nicio teză de doctorat elaborată de absolvenții care au parcurs Școala noastră doctorală nu a fost respinsă de la comisiile superioare de atestare a titlurilor și diplomelor de doctor" - prof. univ. dr. Gheorghe Simion, conducător de doctorat ȘSEF Pitești.
"O școală este împlinită atunci când absolvenții ei vin să predea noilor generații. Aici, la Pitești, acest lucru se întâmplă. Atunci când s-a făcut prima evaluare a universităților, Școala Doctorală Știința Sportului și Educației Fizice din Pitești a fost prima care a primit cea mai înaltă categorie. Acest lucru se vede" - Alin Mazăre, vicepreședintele Senatului Universității Naționale de Politehnica București.
 
 
 
 

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, se numără și anul acesta printre cei care vor alerga în cadrul Pitești Half Marathon 2024. Evenimentul, organizat sub egida Zilelor Municipiului Pitești, a devenit deja o tradiție și atrage, în fiecare an, sute de iubitori de alergat, fiind considerată deja cea mai importantă competiție de acest gen din regiune.
Peste 400 de alergători – amatori și sportivi profesioniști – se întrec pe cele trei trasee stabilite de organizatori – Pitești Triathlon Team, alături de Primăria Pitești: Cursa Populară, Cros și Semimaraton. La competitie alearga pitesteni iubitori ai sportului, sportivi, dar si reprezentanti ai administratiei locale, in frunte cu Primarul municipiului Pitesti, Cristian Gentea. 

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Romi Mihăescu și președintele ANOFM, Florin Cotoșman, au fost vineri la inaugurarea Complexului de patru Locuințe Protejate și Centru de Zi din comuna Tigveni.
Acest complex este al doilea proiect pe fonduri europene încheiat cu succes de către Consiliul Județean, prin DGASPC Argeș, după cel similar de anul trecut de la Băbana.
Au fost construite patru locuințe protejate pentru 32 de persoane adulte cu dizabilități și un centru de zi de care pot beneficia inclusiv cetățenii din comuna Tigveni și localitățile limitrofe.

Simona Bucura-Oprescu: ”România viitorului trebuie să fie o Românie în care persoanele în nevoie să ducă o viață cât mai aproape de normalitate”
"România viitorului trebuie să fie o Românie inclusivă, o Românie cu condiții bune de viață pentru persoanele cu nevoi speciale, o Românie cu condiții bune de muncă pentru cei care lucrează în asistență socială și au grija celor mai vulnerabili dintre noi. Da, România viitorului trebuie să fie o Românie în care toate aceste facilități să ducă la o viață cât mai aproape de normalitate pentru persoanele în nevoie. Felicit Consiliul Județean Argeș și DGASPC pentru că au reușit să obțină finanțare și să ducă la bun sfârșit acest proiect astfel încât să avem aici, la Tigveni, condiții optime la standarde europene pentru cei care au nevoie de grija și implicarea noastră" - Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Ion Mînzînă: ”Ne dorim să îmbunătățim condițiile de viață ale oamenilor aflați în suferință”

"Avem datoria morală să nu îi uităm pe cei mai triști și mai nevoiași dintre noi. Și nu îi uităm, pentru că noi nu lăsăm pe nimeni în urmă! Prin această investiție de la Tigveni ne dorim să îmbunătățim condițiile de viață ale oamenilor aflați în suferință. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au ocupat de acest proiect care se adresează persoanelor cu nevoi speciale. Obligația noastră, a celor aflați vremelnic în aceste funcții, este să ne îndreptăm cât mai mult atenția asupra nevoilor lor.     Îi mulțumesc doamnei ministru Simona Bucura-Oprescu împreună cu care am, început toate aceste demersuri, cu speranța că vom reuși, într-un timp cât mai scurt, să finalizăm și alte investiții de acest fel" - Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

Romi Mihăescu: ”Argeșul este un exemplu de urmat!”
"Am cunoscut aici, în Argeș, oameni absolut minunați, în frunte cu domnul președinte Ion Mînzînă, care este un exemplu foarte important care ar trebui dat șefilor de județe din toată țara. Gradul dânsului de aplecare spre zona de protecție socială este extraordinar de mare. Este un lucru cu totul deosebit ceea ce fac oamenii care lucrează în asistență socială și personalul acestui centru, pentru că este nevoie de multă empatie și implicare. Ceea ce s-a întâmplat aici, cu acest centru, este un exemplu de urmat. Nu trebuie să uităm că acest an este ultimul în care centrele mai pot avea mai mult de 50 de persoane instituționalizate. De la 1 ianuarie 2025, niciun centru din țară nu poate avea mai mult de 49 de persoane, astfel încât procesul de dezinstituționalizare să continue până în 2026 cu o diminuare a beneficiarilor cu până la 30%. Din acest punct de vedere, exemplu județului Argeș este remarcabil" - Romi Mihăescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități.

Argeșul se dezvoltă prin investiții majore care aduc locuri de muncă plătite corespunzător!
Dezvoltarea pieței muncii din România este un obiectiv major al PSD și al Guvernului Marcel Ciolacu. Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a fost astăzi împreună cu președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, alături de angajatorii și de cei aflați în căutarea unei slujbe la Bursa Locurilor de Muncă de la Pitești.
Simona Bucura-Oprescu, Ion Mînzînă și Cristian Gentea au dialogat cu angajatorii și cu cei care își caută de lucru. La Pitești, 45 de angajatori au avut în oferte 1.141 de locuri de muncă, peste 400 de persoane în căutare de slujbe fiind prezente la eveniment. De menționat că nu mai puțin de 77 dintre locurile de muncă oferite sunt pentru absolvenți de studii superioare, în special ingineri.

Simona Bucura-Oprescu: “Piteștiul cu Cristian Gentea primar este municipiul reședință de județ din România cu cea mai bună dinamică de dezvoltare”
“Piteștiul cu Cristian Gentea primar este, după părerea mea, municipiul reședință de județ din România cu cea mai bună dinamică de dezvoltare. Mediul de afaceri are energie, are «combustibil» și a creat noi locuri de muncă prin investițiile derulate în municipiu. Piteștiul a devenit un centru important de evenimente care atrag oameni din toate județele țării. Această dinamică este dată de un management administrativ eficient făcut de un primar cu multă pregătire. Argeșul este un județ cu putere economică și datorită investițiilor făcute în fiecare localitate din Argeș de Consiliul Județean condus de Ion Mînzînă. Lucrând în echipă, dezvoltarea Argeșului este asigurată, ceea ce înseamnă și mai multe locuri de muncă bine plătite!”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Ion Mînzînă: „Mediul de afaceri din Argeș are o dezvoltare continuă și asta pentru că, în ultimul timp, investițiile la nivelul județului Argeș au fost semnificative”
„La începuturile carierei mele aveam o funcție de conducere în domeniul muncii și protecției sociale la momentul respectiv. Întotdeauna am gândit că poate fi mult mai bine atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, să fie puși față în față cei care doresc într-adevăr să desfășoare activitatea pe teritoriul județului Argeș. Cred că Bursa Locurilor de muncă de aici, de la Pitești, este un exemplu că județul este în plină dezvoltare, că mediul de afaceri are o dezvoltare continuă și asta pentru că în ultimul timp investițiile la nivelul județului Argeș au fost semnificative. Salut această inițiativă a Ministerului Muncii și cred că obligația noastră, ca și administrație la nivel județean, este de a găsi exact soluțiile adecvate care să creeze noi locuri de muncă și în același timp să dezvolte mediul de afaceri.”, a declarat Ion Mînzînă.

Cristian Gentea: „Este vizibilă dezvoltarea Piteștiului prin investiții și locuri de muncă din ce în ce mai bine plătite”
“Îi mulțumesc doamnei ministru Simona Bucura-Oprescu pentru faptul că este astăzi la Pitești împreună cu domnul Florin Cotoșman președintele Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă. Mă bucur că se întâmplă acest lucru exact când Piteștiul este în sărbătoare, deoarece astăzi încep manifestările legate de Zilele Piteștiului. Îmi doresc ca o parte cât mai mare dintre cei prezenți să-și găsească un loc de muncă pe măsura pregătirii și a dorințelor dumnealor. Și bineînțeles că atât eu, cât și domnul președinte Ion Mînzînă, suntem total disponibil, cum am fost și până acum, atunci când angajatorii au nevoie de autoritățile locale. Este vizibilă dezvoltarea Piteștiului prin investiții și locuri de muncă din ce în ce mai bine plătite”, a declarat Cristian Gentea.
Ministrul Simona Bucura-Oprescu a mers astăzi și la Bursa Locurilor de Muncă de la Curtea de Argeș împreună cu primarul municipiului, Constantin Panțurescu.
Cele mai solicitate meserii au fost în domeniul industriei auto, construcții civile (mai ales pentru construcția autostrăzii Pitești – Sibiu), comerț, hoteluri și restaurante.

Material realizat de SC SMART CREATIVE CONCEPT SRL, la comanda Partidului Social Democrat, Filiala Argeș, Cod Unic Mandatar Financiar 21240002

La invitația ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, comisarul european pentru Locuri de Muncă și Drepturi Sociale, Nicolas Schmit, a făcut astăzi o vizită oficială în județul Argeș.
Însoțiți de europarlamentarul Victor Negrescu, de președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș Ion Mînzînă și de viceprimarul orașului Mioveni, Ciprian Țurlea, comisarul Nicolas Schmit și ministrul Simona Bucura-Oprescu au făcut o vizită de lucru la Uzina Dacia din Mioveni.
Comisarul Nicolas Schmit și ministrul Simona Bucura-Oprescu s-au întâlnit apoi cu tineri din Mioveni chiar în inima cetății, în centrul civic. La întâlnire au fost prezenți și președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă și parlamentarii PSD de Argeș, precum și Aurel Costache, candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Mioveni.

Programe de formare profesională cu bani europeni
În contextul în care Nicolas Schmit și Partidul Socialiștilor Europeni (PES) au ca principal obiectiv edificarea unei Europe cu adevărat sociale, Ministrul Simona Bucura-Oprescu a dat de la Mioveni vestea zilei: prin ANOFM, instituție subordonată MMSS, vor fi derulate două noi proiecte cu fonduri europene privind formarea profesională la locul de muncă prin programe de ucenicie, proiecte care constau în sprijin financiar acordat angajatorilor care încheie contracte de ucenicie cu șomeri. Suma accesată în acest sens prin Fondul Social European este de aproximativ 86 de milioane de euro. În acest fel, tinerii – și nu numai - își vor putea găsi mai ușor de muncă prin îmbunătățirea competențelor, inclusiv la Uzina Dacia, cel mai mare angajator din județul Argeș și cel mai mare exportator al țării (10% din exporturi).
Nicolas Schmit: ”Am răspuns cu mare bucurie invitației doamnei ministru Simona Bucura-Oprescu și am venit la Mioveni unde am găsit un oraș vibrant cu o economie puternică”
Nicolas Schmit este candidatul Partidului Socialiștilor Europeni (PES) pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. PES reprezintă familia social democrată europeană din care face parte Partidul Social Democrat (PSD).
”Reducerea decalajelor salariale în Europa, dezvoltarea economiei sociale, implementarea salariului minim european, asigurarea unor condiții decente de muncă, investițiile sociale – toate acestea sunt priorități pentru mine. Am răspuns cu mare bucurie invitației doamnei ministru Simona Bucura-Oprescu și am venit la Mioveni unde am găsit un oraș vibrant cu o economie puternică. Uzina Dacia a dovedit ca muncitorii români sunt foarte productivi, iar sprijinirea și dezvoltarea industriei auto nu doar din România, ci din întreaga Europă, este un obiectiv major. Uniunea Europeană va susține industria și încurajez tinerii să aleagă locuri de muncă în industrie. Pentru asta e nevoie de tineri bine pregătiți, dar și gata să facă față provocărilor reprezentate de tranziția verde și digitală. Programelele de formare profesională și ocupare, reskilling și upskilling sunt în centrul preocupărilor noastre. Trebuie să facem toate eforturile pentru a menține o industrie europeană puternică, deoarece amenințările sunt multiple. Avem un proiect european care înseamnă speranță, progres, justiție socială și progres. Împreună trebuie să lucrăm pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale oamenilor, să apărăm democrația și să răspundem provocărilor viitorului!”, a spus Nicolas Schmit.

Simona Bucura-Oprescu: ”Locuri de muncă pentru tineri, respect și apreciere pentru ceea ce știu să facă - aceștia sunt pilonii pe care trebuie să ne construim viitorul”
”De aici, de la Mioveni, Orasul Tinereții și al Constructorilor de Mașini, transmitem un mesaj clar: Europa viitorului se bazează pe tineri! Trebuie să ne pregătim pentru locurile de muncă ale viitorului, să ne adaptăm la tranziția către o economie verde și digitalizată și să acordăm importanța care se cuvine educației și formării profersionale pentru a răspunde cât mai bine cerințelor pieței muncii pentru a asigura salarii și pensii decente pentru toți, inclusiv pentru tineri!
Credem într-un viitor în care fiecare voce contează și fiecare om este respectat.
O garanție și o oportunitate pentru o Europă în care tinerii să fie respectați și apreciați la adevărata lor valoare este candidatura comisarului Nicolas Schmit pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. Nicolas Schmit este cunoscut pentru lupta sa în favoarea integrării tinerilor pe piața muncii, dar și pentru susținerea persoanelor aflate în nevoie. Locuri de muncă pentru tineri, respect și apreciere pentru ceea ce știu să facă - aceștia sunt pilonii pe care trebuie să ne construim viitorul. Mă bucur că este alături de noi cel mai competent europarlamentar român, Victor Negrescu, de care suntem mândri. Îmi doresc o Europă care să fie condusă de un socialist, în persoana domnului Nicolas Schmit, care în calitate de ministru, parlamentar european și comisar european a luptat pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru ale angajaților, pentru salariul minim european, pentru economia socială. Da, așa doresc viitorul Europei: cu profesioniști, oameni politici competenți și care, nu în ultimul rând, nu și-au pierdut umanitatea, omenia!”, a declarant ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Ion Mînzînă: ”Mioveni este orașul tinereții, cu oameni minunați care înfăptuiesc lucruri de care suntem mândri”
”Este o zi minunată azi la Mioveni. O zi importantă pentru că astăzi îl avem oaspete pe unul dintre cei mai buni comisari europeni, cel care sperăm că ne va reprezenta în vârful Comisiei Europene. Folosesc acest prilej pentru a-i ura succes și trebuie spus că succesul se poate realiza și prin aportul fiecăruia dintre noi, prin ceea ce vom alege pe 9 iunie când trebuie să îi trimitem în Parlamentul European pe cei ce ne reprezintă cu adevărat. Mioveni este orașul tinereții, cu oameni minunați care înfăptuiesc lucruri de care suntem mândri. Oameni buni, suntem într-un moment în care trebuie să ne unim forțele, să manifestăm solidaritate între noi și să fim învingători pe 9 iunie.”, a declarat Ion Mînzînă.


Victor Negrescu: ”Dorința noastră este aceea de a construi o Românie puternică în Uniunea Europeană”
”Felicit echipa Partidului Social Democrat pentru ceea ce a făcut aici, la Mioveni! Văd foarte mulți tineri la Mioveni și mă bucură acest lucru. Asta înseamnă că există potențial, există un viitor. Europa este acasă aici, la Mioveni, este acasă aici, la Argeș unde în ultimii 4 ani s-au produs schimbări importante în viața acestui județ și a locuitorilor săi datorită eforturilor depuse de echipa condusă de domnul președinte Ion Mînzînă de a accesa fonduri europene. În Argeș se întâmplă lucruri bune cu bani europeni. Îl avem astăzi alături de noi pe domnul comisar Nicolas Schmit, un comisar de excepție. Este comisarul care a salvat locurile de muncă, inclusiv de aici, la Mioveni, de la uzinele Dacia, pentru că în timpul pandemiei a creat Programul european prin care locurile de muncă au putut fi păstrate. România a primit în timpul pademiei 3 miliarde de euro prin acest program pe care Nicolas Smith l-a creat. Tot Nicolas Schmit este cel care a împins înainte ceva care părea imposibil: crearea unui salariu minim european prin care vom reduce disparitățile la nivelul Uniunii Europene. Trebuie să fim plătiți într-o manieră corectă, decentă și prin acest mecanism vom reuși să facem acest lucru. Ambiția premierului Marcel Ciolacu este de a implementa această directivă cât mai rapid și sunt sigur că acest lucru se va întâmpla datorită doamnei ministru Simona Bucura-Oprescu. Este un ministru excepțional, foarte implicat, care s-a luptat pentru pensiile românilor. Este normal să creștem veniturile românilor atât pentru cei care au o experiență de viață, cât și pentru cei tineri. Datorită implicării sale vedem rezultate concrete pentru oameni, pentru copii, pentru tineri, pentru cei care lucrează, dar și pentru seniorii noștri. De fapt, despre asta este vorba: despre dorința noastră de a construi o Românie puternică în Uniunea Europeană. Ori, această Românie puternică în Uniunea Europeană poate fi construită doar prin implicare și profesionalism. Doar prin seriozitate și multă muncă. Îmbinând experiența cu proactivitatea tinerilor vom putea să facem ceea ce trebuie pentru dezvoltarea României și dezvoltarea județului Argeș.”, a spus europarlamentarul Victor Negrescu.
Aurel Costache: ”Îmi doresc să scriem o nouă poveste de succes pe data de 9 iunie la Mioveni”
”Bine ați venit la Mioveni, în orașul tinereții. Este o bucurie să vă avem în mijlocul nostru, iar susținerea dumneavoastră ne onorează. În echipa mea sunt foarte mulți tineri. Consider că îmbinând experiența noastră, a celor mai în vârstă, cu exuberanța și dedicarea tinerilor noștri putem face multe lucruri bune pentru orașul Mioveni în continuare. Putem munci în echipă și astfel viitorul tinerilor este asigurat. Dacă ar fi ca fiecare dintre tinerii noștri să fie rândurile unei cărți, așa s-ar putea scrie un roman de succes și vreau să scriem această poveste de succes pe data de 9 iunie”, a declarat Aurel Costache, candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Mioveni.

Material realizat de SC SMART CREATIVE CONCEPT SRL, la comanda Partidului Social Democrat, Filiala Argeș, Cod Unic Mandatar Financiar 21240002

Secretarul de stat în ministerul Sănătății, Alexandru Rogobete, a fost ieri în vizita de monitorizare tehnicǎ PNRR - pe domeniul Sǎnǎtate la Pitești. Cu această ocazie, secretarul de stat a vizitat și cele două spitale din Pitești aflate în administrarea Consiliului Județean Argeș: Spitalul Județean de Urgență Pitești și Spitalul de Pediatrie. Acesta s-a arătat impresionat de Ambulatoriul de Specialitate de la Spitalul de Pediatrie și extinderea Compartimentului de Primiri Urgență. ATI-ist ca specializare, Alexandru Rogobete a vizitat, împreună cu managerul Tudor Ionescu, și secția de Anestezie și terapia intensivă de la Pediatrie.
"Nu vreau decât să vă felicit, domnule președinte! Este impresionant ce am văzut astăzi! Am fost în vizită în ultimii doi ani în peste 70 de spitale din țară. Ambulatoriul de la Pediatrie este cel mai bine organizat și mai frumos Ambulatoriu pe care l-am văzut în România. Se vede că este făcut cu suflet și că, în primul rând, este făcut pentru oameni. Aveți 70 de milioane de euro atrași din fonduri europene în ultimii trei ani la nivelul spitalelor din Argeș și proiectele merg excepțional. Așa cum ați spus, Ministerul Sănătății vă este aproape pentru Centrul de Radioterapie și sper ca, la anul pe vremea aceasta, să îl putem inaugura și va veni în folosul cetățenilor care au nevoie de el. Vă felicit încă o dată pentru modul cum arată spitalele pe care le aveți în administrare" - Alexandru Rogobete, secretar de stat Ministerul Sănătății.
Rogobete a continuat și pe pagina sa de Facebook, reacția sa fiind preluată de România TV.
"Nu a fost doar o vizitǎ, a fost o zi în care am înțeles ca orice este posibil daca faci din suflet, cu responsabilitate și transparențǎ!
Doar câteva din ele:
Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pediatrie din Pitești, reabilitat cu sprijinul Președintelui CJ Argeș, domnul Ion Mînzînă, cu bani din bugetul propriu și fonduri europene, este UN MODEL de bunǎ practicǎ!
Extinderea și modernizarea UPU și a sectorului de spitalizare de zi din cadrul Spitalului Județean de Urgențǎ din Pitești este un alt exemplu care demonstreazǎ cǎ se poate!
 POVESTEA de la Pitești nu se încheie aici! În curând Consiliul Județean Argeș va demara procedura pentru construcția unui Centru de Radioterapie cu fonduri din PNRR!
Ministerul Sǎnǎtǎții susține autoritǎțile locale care au vocația construcției unui sistem de sǎnǎtate corect pentru oameni!
Acum suntem într-un moment de transformare a sistemului. Sunt zone unde transformările sunt imediate și contrastul între trecut și prezent este unul izbitor. În același timp sunt locuri care încă au rămas în urmă și acolo trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a recupera. Să aplicăm tratamente șoc, să spargem tiparele și prejudecățile care ne spun "nu se poate".
BA SE POATE!
Trebuie să reușim pentru că investițiile pe care le finanțăm și derulăm astăzi vor salva viețile de mâine.
Felicitǎri tuturor celor implicați! Sǎnǎtate pentru oameni!", a menționat Rogobete!

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.