Cazul elevilor amenințați cu moartea de la Școala nr 16: Orele au fost reluate, băiatul cu probleme supus unor analize

By Octombrie 20, 2016 1169

Dupa trei zile de proteste situatia de la Scoala Generala “IL Caragiale” s-a detensionat, astazi elevii clasei a VII-a B reintrand la ore. Elevul cu probleme medicale care își amenința elevii a primit scutire și urmează să fie supus unor investigații medicale care vor stabili dacă băiatul poate să mai urmeze cursurile la o școală normală sau va trebui să fie înscris în învățământul special. Conform datelor provenite de la medicul de familie, băiatul nu a mai luat de 10 luni un tratament medicamentos. Se crede că întreruperea acestui tratament ar fi avut ca urmări acutizarea problemelor sale.
Ieri dupa amiaza la Palatul Administrativ, prefectul Cristian Soare a convocat toti factorii responsabili implicati in acest caz - Inspectoratul Scolar Judetean (inspectorul scolar general, inspectorul scolar adjunct, inspectorul teritorial), DGASPC(directorul adjunct, psihologul de caz al elevului R.I.), Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (directorul centrului),  Scoala  Generala “ I.L. Caragiale” (directorul, psihologul scolii, medicul scolii), precum si  mediculul de familie al elevului.

Cazul elevilor amenințați cu moartea de la Școala nr 16 din Pitești, sub vizorul prefectului de Argeș: Astăzi aștept soluții legale!


 Dupa o analiza a tuturor informatiilor legate de acest caz si dupa  consultarea parintilor elevului s-a convenit ca acesta sa efectueze in zilele urmatoare un consult medical de specialitate, urmand ca pe parcursul acestei perioade sa beneficieze de scutire medicala de la orele de curs.
"Numai dupa realizarea acestor investigatii medicale, coroborate cu rezultatele evaluarilor psihologice, specialistii vor putea stabili daca elevul isi va putea continua studiile in invatamantul de masa sau se va apela la o alta forma de invatamant, respectiv invatamantul special sau invatamantul la domiciliu. Toate aceste decizii vor fi luate impreuna cu parintii elevului. In acest caz, toate masurile dispuse au avut in vedere interesul superior al copilului,  asa incat acesta sa-si continuie studiile si sa beneficieze de toate facilitatile pe care le ofera sistemul de educatie din Romania", a afirmat prefectul de Arges Cristian Soare.  

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.