Ce înseamnă să gândești cât un USR-ist! Moșteanu vrea să ajute CJ Argeș și cere mutarea spitalelor înapoi la ministerul Sănătății!

În plin scandal între Florin Cîțu și Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, apare și Ionuț Moșteanu. Deputat de Argeș la al doilea mandat, ajuns lider al deputaților USR. Ce îi scrie Moșteanu lui Cîțu după ce acesta îi căuta onoarea lui Voiculescu (desigur pe Facebook, pentru că așa se comunică acum între oficialități și este mijlocul cel mai facil de spălat chiloțăreala murdară între oamenii politici):

 „Prim ministrul a declarat în seara asta că fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Deși foarte multe spitale nu sunt în subordinea Ministerului.

În spiritul reformei la care ne-am angajat împreună îi propun prim ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății și să începem acest demers cu spitalele MAPN, SRI, SIE, MAI. Am auzit că acolo e mai mult loc, sunt mai bine dotate, e o atenție mai mare față de bolnavi. Nu trebuie să existe români ”speciali” în lupta cu boala. Haideți să facem asta!

Și apoi continuăm cu celelalte, cu spitalele județene ”confiscate” de baronii locali”, scrie Ionuţ Moşteanu pe Facebook.

Parțial, are dreptate Moșteanu. Suntem singura țară din UE care se pretinde civilizată și unde armata coordonează vaccinarea! Asta pentru că partea civilă a statului este impotentă! Și dacă te întrebi cum de există un personaj atât de lipsit de emoție umană precum Valeriu Gheorghiță, cu siguranță e mai bine așa decât să ne întrebăm cum ar fi gestionat vaccinarea Vlad Voiculescu și cei 100 de consilieri ai săi!

Pe de altă parte, Moșteanu vrea ca spitalele, trecute cu forcepsul de Boc în administrarea consiliilor județene sau primăriilor, să treacă la ministerul Sănătății! Probabil că Moșteanu s-a gândit la CJ Argeș și i-a oferit colacul de salvare lui Ion Mînzînă care n-ar mai trebui să se împrumute pentru a asigura cofinanțarea investițiilor, inclusiv la unele spitale, și mai ales la Spitalul Județean și la cel de Pediatrie! Păi baronii ăștia de la PSD și PNL, care au condus și conduc Consilii Județene și primării, de bine de rău, au investiti în spitalele astea din țară. Le-au luat la pământ și pline de viruși de la minister care n-a băgat un sfanț în ele. De bine de rău, "baronul" Georgescu de la Mioveni a construit singur (mă refer la oraș/primărie) un spital de la zero. Câte a construit ministerul sănătății în 30 de ani? Câte?

În plus, în focul pandemiei, spitalele sunt trecute prin ordin în subordinea ministerului. Că de aia a adus Soare numai valori pe la spitalele din Argeș pe post de manageri. Și de aceea s-a ales personalul medical cu praful de pe tobă bani!

Într-un singur loc putem fi de acord cu Moșteanu fără note de subsol. Trecerea spitalelor MAPN, SRI, SIE, MAI la Ministerul Sănătății. Să vadă și securiștii cum e să te tratezi la statul de bază! Și imediat după preluare, să se facă și audit să se vadă cum și pe ce bani s-au făcut investiții acolo. Aveți curaj?

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.