Ce spune procurorul general despre dosarul bebelușilor morți în spitale

By Februarie 16, 2016 543

Procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat, marți, că nu s-a pus problema preluării dosarului privind îmbolnăvirile copiilor din Argeș la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).
"Momentan, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș și monitorizăm în fiecare zi, discutăm despre acest dosar. Nu s-a pus problema să preluăm cauza la București. (...) Deocamdată așteptăm să vedem ce fac domnii doctori, să găsească o explicație a acestui fenomen", a spus Bogdan Licu, la ieșirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a deschis, pe 10 februarie, un dosar de cercetare penală în cazul morții unei fetițe în vârstă de un an din orașul Topoloveni, diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic. Procurorii s-au sesizat din oficiu și au început cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.
După doar o zi, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. "Având în vedere complexitatea cauzei, la data de 11 februarie 2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a preluat dosarul penal în vederea efectuării urmăririi penale cu privire la împrejurările în care a survenit decesul minorei menționate anterior, precum și cu privire la îmbolnăvirea mai multor minori cu vârste de până la 3 ani și 2 luni", se preciza într-un comunicat al PÎCCJ.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.