Cel mai dificil triatlon din Europa, Transfier, pus în pericol!

By Februarie 26, 2018 733

Cea de a patra ediție a Triatlonului Transfier de pe transfăgărășan riscă să nu se mai țină din cauza taxelor prea mari. Organizatorii au cerut sprijinul deputatul Mircea Drăghici.

După trei ediții care au adus aproape 1000 de concurenți la start și alte zeci de mii de spectatori, concursul de Triatlon de la Transfăgărășan riscă să nu se mai țină. Motivul? În urma demersului făcut de deputatul PNL de Argeș Dan Bica, tarifele de închiriere ale drumului au crescut de peste trei ori, organizatorii afirmând că ar fi nevoiți să achite aproape 8000 de euro plus tva, sumă care depășește cu mult bugetul estimat pentru o nouă ediție. De altfel, aceștia au făcut apel la deputatul PSD Mircea Drăghici, care a luat deja legătura cu ministrul transporturilor pentru a identificarea unei soluții.

Eu am avut chiar astăzi o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Lucian Șova, și i-am înaintat doleanțele reprezentanților organizației. I-am transmis și că este cel mai important eveniment sportiv de acest gen din Europa și că este foarte important pentru turismul de pe Transfăgărășan și din Argeș. Am propus fie să se facă o derogare special pentru acest eveniment sportiv de la plata sumei, fie să se revină la sumele de dinainte de ordinul dat anul trecut. În scurt timp cred că vom ști ce soluție a adoptat ministerul Transporturilor prin CNAIR - secretarul Camerei Deputaților, Mircea Drăghici.


Asociația Turistică Transfăgărășan i-a solicitat secretarului camerei deputaților sprijin pentru obținerea gratuită a acordului din partea CNAIR pentru închiderea traficului rutier pe transfăgărășan.
Transfier este pe locul trei într-un clasament mondial în rândul concursurilor de tip „Half Iron Man", surclasând faimosele „Savage Man" sau Wildflower din SUA.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.