Cercetătoarea din Câmpulung Raluca Vad Staden, prima româncă premiată de Societatea Americană de Chimie cu disctincția Fellow Award, cel mai important premiu din lume în chimie

Cercetătoarea din Câmpulung Raluca Vad Staden, a devenit prima româncă premiată de către ACS American Chemistry Society cu distincția Fellow Award!
Astfel, Raluca devine prima româncă căreia i se acordă această distincție, care este cel mai important premiu din lumea mondială a chimiei.

În 2010, Raluca Van Staden a primit brevetul pentru inventarea microsenzorului de depistare a cancerului, în doar 6 minute. Atunci avea să primească și Premiul special al Organizației Mondiale pentru Proprietate Intelectuală pentru cea mai bună invenție a unei femei și premiul trei în ierarhia absolută a premiilor pentru crearea acestui senzor care depistează cancerul în fază incipientă și care practic creștea șansele de eliminare a acestuia din organism.
Femeia anului în cercetare în 2010 câștigă, anul acesta, cumulat pentru 2020 și 2021, cel mai important premiu din lumea mondială a chimiei, acordat de Societatea Americană de Chimie pentru contribuție de excepție în știință. Inițiat de Comitetul Directorilor din Societatea Americană de Chimie, în decembrie 2008, scopul instituirii recunoașterii membrilor drept Fellow of the American Chemical Society (ACSF) este premierea membrilor care au contribuții de excepție în știință sau profesie și care au oferit servicii excelente de voluntariat comunității Societatii Americane de Chimie..

Raluca Van Staden s-a născut la Câmpulung-Muscel, la 16 iulie 1969, într-o familie de profesori la Colegiul "Dinicu Golescu" – mama, Valeria Ștefan, profesor de limba română și poetă, tata, Ion Ștefan profesor de chimie. Este căsătorită cu Jacobus Frederick van Staden – specialist recunoscut pe plan mondial în domeniul sistemelor în flux.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.