Comunele Buzoieşti, Vultureşti şi Ciomăgeşti ar putea intra în carantină. Ce spune prefectul de Argeș

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că autorităţile au în evaluare câte 3 localităţi din judeţele Argeş şi Braşov, unde, dacă va fi necesar, va fi dispusă măsura carantinării. La nivel național, a apărut din nou informația că s-ar putea impune carantinarea comunelor Buzoieşti, Vultureşti şi Ciomăgeşti.

„Lista cu cele trei localităţi din Argeş a fost transmisă în baza unui singur indicator: numărul de cazuri la mia de locuitori. Dar noi avem o listă cu mai mulţi indicatori ce trebuie coroboraţi pentru a putea face o analiză. Pentru moment, nu este cazul carantinării. La ora 13.00 avem CJSU. Discutăm despre localitățile aflate pe lista la nivel național cu număr mare de cazuri. Facem o evaluare a posibilității de a solicita carantinarea zonală. În acest moment nu avem indicii că trebuie să carantimă vreo localitate. Doua dintre cele trei localitati vizate au focarele izolate in centrele DGASPC, deci vor fi scoase din listă. Rămâne să vedem ce se întâmplă la Ciomăgești, cât de noi sau vechi sunt cazurile, a precizat prefectul Emanuel Soare.

Ieri, prefectul a afirmat că în Argeș nu este cazul pentru implementarea unor măsuri într-atât de severe, care ar bloca activitatea economică.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.