Cum fac alții: Aglomerație la al doilea centru de vaccinare din mașină, deschis la Cluj-Napoca. Timișoara organizează concert după maratonul imunizării. Cei din industria HoReCa, vaccinați într-un restaurant din Centrul Vechi din București

Încă un centru de vaccinare din mașină s-a deschis luni, de data aceasta la Cluj-Napoca, al doilea după cel de la Deva. După maratonul de vaccinare non-stop, în care în trei zile au fost vaccinate 7000 de persoane, Timișoara vrea să organizeze un concert-studiu, să vadă dacă astfel de evenimente pot fi organizate în siguranță. În București, angajații din industria ospitalității au fost chemați să se imunizeze într-un restaurant. Încă 2 milioane de oameni ar trebui vaccinați în următoarele 5 săptămâni, pentru relaxarea unor restricții de la 1 iunie.
 
La Cluj-Napoca, zeci de mașini au stat la coadă la centrul de vaccinare drive-through. Oricine dorește se poate imuniza acolo, fără programare, indiferent din ce zonă a țării vine.

Serul folosit este cel de la Pfizer, iar rapelul va fi făcut peste 3 săptămâni, la același centru.

Peste 6.700 de oameni, mai ales tineri și români stabiliți în străinătate, s-au imunizat în cele 3 zile, cât a durat Maratonul de vaccinare de la Timișoara.

În Capitală, a început și vaccinarea angajaților din hoteluri, restaurante, baruri și cafenele. Deja sunt liste de așteptare.

Pentru a accelera campania de vaccinare, primarii de municipii și comune au venit cu propuneri la întâlnirea de la Guvern cu premierul. Au primit asigurări că vor fi sprijiniți.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.