De ce a murit Petrică Mîțu Stoian. Declarații sfâșietoare ale sorei sale

Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbătă, 6 noiembrie, la vârsta de 61 de ani, în urma unui șoc septic, iar moartea sa fulgerătoare a stârnit revoltă și anchete de amploare.

După ce a reușit să scape de infecția cu COVID-19, artistul a rămas cu o stare de oboseală și tuse, sechele pe care a vrut să le trateze la clinica Nera, unitate medicală dedicată recuperării post-Covid. Din păcate, în urma primei ședințe, starea cântărețului s-a agravat, iar câteva ore mai târziu acesta a murit.

Au apărut primele rezultate neoficiale după efectuarea necropsiei, iar medicii care l-au preluat și tratat pe cântărețul de muzică populară au făcut o serie de declarații uluitoare.

A murit în urma unei barotraume?

Surse medicale au declarat pentru România TV că artistul a decedat în urma unei barotraume.

”Se consideră că valorile foarte mari ale INR-ului, mai mari de 6-7, predispun și la accidente spontane hemoptizice. Mai ales în cazul tusei foarte puternice sau expunerii la curse lungi cu avionul sau alte situații asemănătoare.

Dacă se discută această situație de barotraumă, dumnealui trebuia să expectoreze în timpul tratamentului sau imediat după ca să se considere această situație", a declarat medicul care l-a tratat pe Petrică Mîţu Stoian.

Barotraumatismul reprezintă afecțiunea urechii de­ter­minată de variațiile mari și bruște de presiune atmosferică, survenite de obicei în zboruri cu aeronave, deplasări cu telecabine de mare viteză și/sau la diferențe mari de altitudine ori la scufundări. De asemenea, din punct de vedere medical, barotrauma se produce si pentru că aerul introdus în organism cu presiune ridicată afecteaze ţesuturile şi organele.


Un alt pacient care a urmat același tratament, la aceeași clinică privată, a ajuns în stare gravă la spital.

Una dintre surorile lui Petrică Mîțu Stoian a făcut noi declarații. Aceasta a povestit cum i s-a înrăutățit starea artistului, cum a fost dus la terapie intensivă, dar și prima care l-a văzut mort, scrie romaniatv.net.

Acum, familia așteaptă rezultatele autopsiei maestrului de la Institutul Mina Minovici.

”De la autopsie nu avem niciun răspuns. Se fac analize la Mina Minovici. Cum să fie bolnav, a venit cu mașina până în Caraș Severin. El a venit să se relaxeze, așa spunea el. Când am ajuns, el era la Reșița la Urgență și l-am întrebat „De ce te-ai dus Petrică acolo?”, dar el era prea rău să-mi răspundă. Eu am fost prima care l-a văzut mort, eram la ușă, am stat la ușă acolo de când am ajuns. Am vorbit cu el. Am ajuns la Reșița, s-a bucurat că am venit probabil s-a gândit că îl vom ajuta cumva, situația s-a agravat în două ore, speram să se îndrepte lucrurile, dar el era tot mai grav. Medicii l-au dus la ATI a stat două ore și apoi a murit”, a declarat una dintre surorile lui Petrică Mîțu Stoian.

Petrică Mâțu Stoian este înmormântat astăzi, 10 noiembrie, la ora 12:00, în Cimitirul Ungureni din Craiova.

Trebuia operat la inimă

Una dintre surori a mai povestit că Petrică Mîțu Stoian avea și o problemă la inimă și ar fi trebuit operat din timp.

„Mi-a spus că urma să se opereze. Avea o valvă la inimă, urma să se opereze la Timişoara. Trebuia să se opereze mai demult, dar i-a fost frică”, a mai completat una dintre surori.

Clinica Nera, unde Petrică Mîțu-Stoian efectua tratament post-COVID, a avut prima reacția după moartea artistului și a spus că pacientul era în regulă din punct de vedere fizic.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.