DGASPC Argeș - un nou transport umanitar pentru refugiații ucrainieni

Valul de refugiați ucrainieni care au fugit din calea războiului impresionează o lume întreagă. Iar imaginile răvășitoare au câștigat inimile tuturor. Mobilizarea românilor în dorința de a le veni în ajutor celor care fug departe de războiul care le-a dat viața peste cap este o lecție de omenie oferită întregii planete. În fața acestor evenimente nici Argeșul nu a rămas indiferent.
Astfel, în acord cu parteneriatul încheiat între Consiliul Județean Argeș, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, Asociația pentru Asistență Socială ”Universul copiilor speciali” și Asociația ”Sfinții Spiridon și Irina”, luni seara o echipă de voluntari din partea DGASPC Argeș și asociația mai sus menționată a plecat spre Suceava cu un transport ce conține produse necesare refugiaților.
Este un transport umanitar constând în alimente neperisabile, îmbrăcăminte, pachete de igienă, fotolii rulante și cadre de mers pentru persoanele cu dizabilități, destinate refugiaților și persoanelor de pe teritoriul Ucrainei care au nevoie de sprijin.
”Este o acțiune pornită din suflet și ne vom implica pe perioadă nedeterminată, atâta vreme cât va fi nevoie. Consiliul Județean Argeș, DGASPC Argeș și reprezentanții celor două asociații fac echipă pentru a veni în sprijinul celor care s-au văzut peste noapte izgoniți peste noapte din casele lor. Ce se peterece în ultima vreme este incredibil, este un război care credeam că rămâne doar în cărțile de istorie, nu unul cu care noi să fim contemporani. Nu putem sta deoparte. Imaginile pe care le vedem zi de zi pe toate canalele media nu ne pot lăsa indiferenți. Mame cu copii care plâng neștiind ce îi așteaptă, încotro să se îndrepte, familii întregi despărțite de bărbații care au rămas să ducă o luptă nedreaptă, bătrâni neajutorați care, în loc să își trăiască în liniște bătrânețea, fug din calea invaziei-toate acestea fac parte dintr-un tablou al durerii. În astfel de situații nu mai suntem cetățenii unei anumite țări, ci suntem oameni. Și e firesc să ne unim forțele pentru a ajuta, pentru a oferi susținere. Și o vom face atât cât va fi nevoie. Le mulțumesc pentru susținere colegilor de la Consiliul Județean Argeș și asociațiilor care ne ajută să oferim sprijin semenilor noștri ucrainieni”, a declarat Tatiana Eftime, Director General al DGASPC Argeș.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.