După ce s-a blocat în primele ore, platforma pentru eliberarea certificatului covid a devenit funcțională

Cei care doresc un certificat pentru a călători în siguranţă pe timpul pandemiei de COVID-19 au la dispoziţie, începând de joi, platforma https://certificat-covid.gov.ro. Inițial, la doar câteva ore după ce a fost pusă în funcțiune, platforma a avut probleme, însă a redevenit funcțională. 

Site-ul de pe care poate fi descărcat certificatul digital european privind COVID, document care va facilita călătoria în spațiul european are un cod QR, care va putea fi scanat. Documentul va arăta că ne-am vaccinat anti-COVID, că avem un test COVID negativ făcut recent sau că am trecut prin boală, deci avem anticorpi. Începând de astăzi, certificatul a devenit funcțional.

 
 Pașii de urmat:

1. Accesare  certificat-covid.gov.ro.
2. realizare cont cu adresă de email și vom primi un link pentru a verifica dacă suntem cine pretindem că suntem. Atenție, vor fi necesare câteva date de autentificare pentru a fi siguri că cel care îl solicită este și persoana care îl primește.
3. Accesăm acel link și el ne va duce către platforma respectivă, de unde putem să descărcăm certificatul care va fi valid pentru noi pe una dintre situațiile mai sus enumerate/

Certificatul va deveni funcțional de la 1 iulie. Cei care nu au acces la internet vor putea obține certificatul în format fizic fie cu ajutorul medicului de familie, fie cu ajutorul direcției de sănătate publică din județul aferent.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.