Festivătăți de 1 Decembrie! Conducerea PSD Argeș și a CJ Argeș, alături de argeșeni!

La mulți ani Argeș, la mulți ani România! Conducerea Consiliul Judetean Arges a fost reprezentantă de vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru BUGHIU la manifestările care celebrează Ziua Națională, alături de primarul Cristian Gentea, parlamentari de Argeș, consilieri județeni și directori de instituții.
Astăzi, de Ziua Națională a României, marcăm 105 ani de la Marea Unire!
La #Pitești, ceremonia și parada militară de 1 Decembrie au fost organizate la Cimitirul Eroilor!  
Istoricul Cornel Popescu, managerul Muzeul Judetean Arges, a evocat însemnătatea și parcursul istoric până la înfăptuirea Marii Uniri.
"Celebrăm astăzi Ziua Națională, o zi de mare însemnătate pentru fiecare român. Este prilejul pentru fiecare dintre noi să simțim românește, să ne aducem aminte de tradițiile noastre, să ne aducem aminte de eroii noștri care au făcut posibil ca noi, astăzi, să sărbătorim Ziua Națională și, de ce nu, un prilej de mare bucurie pentru fiecare dintre noi. Poate că este și momentul gândurilor bune pentru fiecare dintre noi. În numele conducerii Consiliului Județean și al meu, le urez tuturor argeșenilor multă sănătate, bucurie, lumină în suflet și, de ce nu, un an 2024 mult mai liniștit! La Mulți Ani!" -  Adrian Dumitru BUGHIU, vicepreședinte Consiliul Judetean Arges.
 "Astăzi este 1 Decembrie, o zi în care poporul român se oprește pentru o clipă pentru a-și cinsti eroii, pe cei care au făcut România să arate așa cum arată astăzi. De asemenea, este și un prilej de a reflecta asupra modului în care trebuie să arate România în viitor! Și, pentru că se apropie și sărbătorile de iarnă, este și un moment în care tragem linie asupra a ceea ce a însemnat acest an. Cu această ocazie, transmit tuturor argeșenilor și muscelenilor multă sănătate și un an 2024 mult mai bun. La Mulți Ani!" - Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Judetean Arges.
La defilare au participat și colegii de la Salvamont Argeș, care au prezentat echipamentele de misiune, câinii salvatori și autospecialele de intervenție.
De asemenea, la defilare a fost prezentată și autospeciala pirotehnică achiziționată pentru IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania cu sprijin financiar de la Consiliul Judetean Arges.
Delegația Consiliului Județean s-a deplasat ulterior la ceremonia de la #Mioveni organizată de viceprimarul Ciprian Turlea, acolo unde manifestarea s-a încheiat cu o nouă paradă a structurilor armate. La eveniment au fost prezenți și primari din comunele limitrofe.
Conducerea C.J. Argeș a fost prezentă și alături de locuitorii de la #Ștefănești și de primarul Nicolae Velcea. Ceremonia a fost organizată la Monumentul Eroilor din centrul orașului și a fost urmată de un program artistic la Centrul Cultural susținut de elevii din unităților școlare.
La #Mărăcineni, primarul Nicu Dascalu și-a întâmpinat oaspeții și concetățenii cu muzică, preparate culinare tradiționale și spectacole susținute de ansamblul Flori de Cireș al Primăriei și ansamblul vocal Florile Argeșului coordonată de Elena Chircioagă.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.