Finanțatorul mafiei italiene cu afaceri la Pitești va fi extrădat

Curtea de Apel Pitești a decis vineri arestarea lui Nicola Inquieto, pentru 30 de zile. Surprinzător, însă, instanța a decis „predarea temporară” către autoritățile din Italia a afaceristului acuzat că a spălat banii mafiei pe motiv că există alte dosare penale deschise pe numele lui, de către autoritățile din România. Drept urmare, există posibilitatea ca Nicola Inquieto să se reîntoarcă într-un penitenciar din România dacă va fi condamnat pentru fapte săvârșite la noi în țară.
„Curtea de Apel Pitesti admite cererea privind executarea mandatului european de arestare emis la data de 30.03.2018 în dosarul nr. 13200/14 R.G.N.R. şi 9748/15 R.G.I.P., de autorităţile judiciare din Italia, respectiv de către Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului din Napoli, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de apartenenţă la o organizaţie criminală şi spălarea produselor infracţiunilor”, a decis Curtea de Apel Pitești.
De asemenea, judecătorii au precizat: „În baza art. 103 alin. 13 din Legea nr. 302/2004 republicată, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare. Administraţia locului de deţinere - Arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş va primi şi reţine persoana solicitată INQUIETO NICOLA, timp de 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2018 şi până la data de 12 mai 2018, inclusiv, înaintând instanţei dovada de executare a măsurii arestării. În baza art. 112 alin.1 rap.la art. 58 alin. 1 din Legea nr. 302/2004 amână predarea persoanei solicitate. Dispune informarea autorităţii italiene emitente a mandatului european de arestare cu privire la existenţa altor dosare deschise de autorităţile române pe numele persoanei solicitate. Iniţiază procedura de predare temporară către autorităţile italiene conform art. 112 din Legea nr. 302/2004”.

Timp de 14 ani, italianul Nicola Inquieto a dus o viață prosperă în România, fără ca autoritățile din țara noastră să îl ia la întrebări de unde provin banii cu ajutorul cărora și-a construit un imperiu financiar în România. Asta până ieri, când polițiștii români, procurorii DIICOT și ofițeri ai Direcției Antimafia, din Italia, au percheziționat toate proprietățile lui, în baza unui mandat european de arestare. Așa s-a aflat că, de ani de zile, Nicola Inquieto spăla bani pentru Mafia italiană. Afaceristul Mafiei s-a stabilit la Pitești, în anul 2004, oraș în care deține patru firme. Are 43 de ani și e la a treia căsătorie în țara noastră.
Afaceristul din Pitești acuzat că spăla banii mafiei italiene va fi extrădat. Nicola Inquieto a fost prezentat vineri în fața instanței, cu propunere de arestare. italianul a fost reținut, joi seara, în baza unui mandat european emis de de Parchetul Republicii din Napoli – Direcția Generală Antimafia.
Anchetatorii români susțin că Nicola Inquieto este un membru important al clanului Zagaria care controlează afacerile necurate prin intermediul unor persoane interpuse. Operațiunea de spălare a banilor Mafiei a început în anul 2002, pe teritoriul Italiei. Doi ani mai târziu, Inquieto a venit în România, unde și-a transferat banii obținuți ilegal în Italia. Cu acești bani și-a deschis patru firme și a construit un imperiu imobiliar, unele fiind cartiere rezidențiale. Banii obținuți i-a transferat, însă, în Italia, prin intermediari, adevăratul scop fiind, de fapt, finanțarea clanului mafiot. Tot el a finanțat deținutii clanului DEI CASALESI, o fracțiune a clanului Zagaria. În baza mandatului emis de Parchetul Republicii din Napoli – Direcția Generală Antimafia, au fost efectuate percheziții și în Italia, la fratele lui Nicola, Giuseppe Inquieto, în vârstă de 48 de ani.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.