Galerie audio! Cum va arăta Teatrul Așchiuță după modernizare!

Luni, 19 iunie 2023, a fost semnat contractul pentru începerea lucrărilor de consolidare și reabilitare a clădirii Teatrului pentru Copii și Tineret “Așchiuță”, secție a Teatrului “Al. Davila”. Vicepreședintele CJ Argeș Adrian Dumitru Bughiu, a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu schițele arhitecturale care au evidențiat cum va arăta Teatrul Așchiuță, cea mai iubită și mai de succes secție a Teatrului Al. Davila.

Clădirea teatrului “Așchiuță” a fost ridicată în anii 1920 și a avut de-a lungul timpului diferite funcțiuni, până în 1963 când a devenit Teatrul de Păpuși “Așchiuță”. De atunci nu s-a mai făcut nicio intervenție majoră, ci doar mici renovări și schimbări punctuale, de cele mai multe ori în detrimentul calității estetice și bunei funcționări a clădirii.
Capacitatea actualei săli de spectacole va fi mărită prin adăugarea unui balcon pentru spectatori, astfel încât se va ajunge la 120 de locuri. După consolidare, clădirea, care acum este încadrată la risc seismic II, va fi încadrată la un risc seismic de grad IV, adică grad mare de siguranță. 
Pe lângă consolidarea structurii de rezistență, va fi amenajată o nouă sală de spectacol, prin adăugarea unui nivel de demisol. La nivelul podului, prin mansardare, se vor amenaja șase cabine pentru actori. În același timp, prin aceste modificări, suprafața utilă a clădirii va fi mărită de la 358 mp la 588 mp. Teatrul va fi dotat și cu echipamente tehnice moderne. De asemenea, se intenționează să se realizeze și un spațiu de recreere, de genul unei cafenele și cofetării tematice.

 
➡️Termenul de execuție a lucrărilor este de 14 luni de la data primirii ordinului de începere a lucrărilor.
➡️Perioada de garanție a lucrărilor este de 60 de luni de la data încheierii procesului-verbal de recepție.
➡️Valoarea investiției - 13,6 milioane lei cu TVA .
➡️Constructor - SC ZEST WIND SRL (lider de asociere) și SC VECTRUM SOLUTIONS SRL
 

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.