Gara Regală din Curtea de Argeș lăsată de izbeliște! Funeraliile Regelui Mihai, respectă tradiția celorlalți regi români (video)

By Decembrie 09, 2017 4225

Casa Regală a modificat programul funeraliilor Regelui Mihai! Cea mai importantă schimbare vizează respectarea întocmai a tradiției unor astfel de momente. În acest sens, Casa Regală a decis ca Regele să fie adus la Curtea de Argeș cu trenul regal. Din aceste motive, trupul defunctului nu va mai trece prin localitățile de pe vechiul drum care lega Piteștiul de București, prin Topoloveni, cu mașina. Drept urmare, este foarte posibil să fie modificată și ora la care va avea loc înmormântarea de la Curtea de Argeș. Cert este că, prin transportarea sicriului cu trupul neînsuflețit cu trenul, se respectă tradiția înmormântării regilor români la Curtea de Argeș.  De la gară, sicriul va fi purtat pe un afet de tun pe bulevard, până la mânăstire. Imagini similare cu cele care vor fi văzute sâmbătă s-au consumat și la înmormântarea Regiei Maria, oferite publicului de British Movietone sau de la cea a Regelui Ferdinand, conform British Pathé.

 

 Pe de altă parte, respectarea acestei tradiții va readuce în atenție situația Gării Regale din Curtea de Argeș, aflată în paragină. Deși autoritățile locale au făcut demersuri pentru a primi în administrare acest monument istoric și pentru a investi în el, ministerul transporturilor a refuzat aceste solicitări. A preferat să permită distrugerea unei bijuterii arhitectonice, plină de încărcătură istorică. Are o lungime de 38,4 kilometri, a costat 7.887.846 lei aur și are patru gări regale. Inagurată de regele Carol I în toamna lui 1899, linia de cale ferată Pitești- Curtea de Argeș are patru gări regale care ar fi trebuit să fie monumente istorice. Din păcate, ele devin, pe fiecare zi care trece, foste monumente istorice pentru că sunt starea de degradare este foarte ridicată. Linia Pitești- Curtea de Argeș a fost construită sub conducerea eminentului inginer, inspector general Elie Radu. Cele patru gări regale sunt la Bascov, Merişani, Băiculeşti şi Curtea de Argeş.

Cea mai importantă rămâne gara din Curtea de Argeş care datează din 27 noiembrie 1898, când a avut loc şi punerea în circulaţie a căii ferate Piteşti – Curtea de Argeş. Chiar şi acum i se mai spune „gara regală”, pentru că toţi regii înmormântaţi la Mănăstirea Curtea de Argeş au fost aduşi cu trenul. Cu o arhitectură pur şi simplu magnifică, împodobită cu elemente decorative ce te duc cu gândul la palatele din Andaluzia, şi gara Curtea de Argeş ar fi meritat o soartă mult mai bună. Din păcate, tencuiala de pe pereţi se duce tot mai mult.


Între anii 1885-1895, marii proprietari şi negustori din Argeş, cu sprijinul senatorilor şi deputaţilor din judeţ, s-au luptat serios pentru ca această construcţie să se realizeze, mai ales că proiectul căii ferate Piteşti-Curtea de Argeş a fost amânat an de an, din cauza lipsei suportului financiar.
La 31 martie 1890 se publică, în sfârşit, în Monitorul Oficial, legea prin care se acordă un credit de 2.950.000 lei aur Ministerului Lucrărilor Publice pentru începrea construcţiei căii ferate Piteşti-Curtea de Argeş. În anul următor lucrările se opresc, tot din motive financiare. În 1890 se inaugurează depoul de locomotive Piteşti.
Prin Decretul Regal nr. 1050 din 29 martie 1895, calea ferată Piteşti-Curtea de Argeş este declarată de utilitate publică. În primăvara anului 1896 Serviciul studiilor şi construcţiilor de căi ferate din Ministerul Lucrărilor Publice, începe studiul şi construcţia căii ferate Piteşti-Curtea de Argeş.  
 
Gara din Curtea de Argeş a fost construită în 1898, în mai puţin de unsprezece luni, planurile cunoscutului arhitect francez Andre Lecomte de Nouy după un model original francez combinat cu elemente în stil românesc. Este declarată monument arhitectural, fiind unică în ţară.
În anul 1885 s-a votat în Parlamentul României o lege prin care Guvernul era autorizat să construiască nouă linii de cale ferată, printre ele aflându-se şi linia Piteşti-Curtea de Argeş, la iniţiativa regelui Carol I. Regele venea des în judeţul Argeş, în special la Curtea de Argeş. În momentul în care acest oraş a intrat în atenţia lui Carol I, regele s-a hotărât să facă din mânăstire un loc de veci pentru familia sa. Gara a fost înfiinţată şi cu acest scop, de a înlesni deplasarea membrilor familiei regale la mânăstirea ctitorită de Neagoe Basarab.  Prin sala de asteptare a garii a trecut si ultimul drum al Regelui Carol I, in 1914, adus la manastire pentru a fi inmormantat.

Acum, candelabrul de cristal care lumina sala de aşteptare a fost transferat la Regionala CFR Craiova, iar ceasul Paul Garnier, asemănător celui din Gara Centrală din Paris, nu mai funcţionează
 

.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.