Incendiu devastator la catedrala Notre Dame din Paris. Video uluitor cu acoperișul în timp ce se dărâmă

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la renumita catedrală Notre Dame din Paris, au anunțat pompierii francezi. Flăcările au izbucnit în partea superioară a construcției istorice, unde se efectuează lucrări de renovare. O uriașă coloană de fum se vede deasupra Parisului în timp ce pompierii încearcă să stingă focul. Primăria Parisului a decis ca zona din jurul catedralei Notre Dame să fie evacuată, informează Le Monde.
Astfel, mii de persoane își vor petrece noaptea în adăposturi.
Tototdată, se încearcă găsirea de soluții pentru turiștii care locuiesc în cele cinci hoteluri de pe Ile de la Cite.
Președintele Emmanuel Macron și soția sa Brigitte au ajuns în fața Catedralei Notre Dame. Ei sunt însoțiți de ministrul Culturii, Franck Riester, și de secretarul de stat în Ministerul de Interne, Laurent Nunez.
Potrivit jurnalistului Le Monde, sute de persoane au ieșit pe străzile din jurul catedralei și privesc în tăcere cum pompierii se luptă cu flăcările.
„Colegul meu de cameră mi-a zis să vin să mă uit. Nu știu când a început. Nu știu ce să cred. E îngrozitor de trist să văd că se întâmplă așa ceva cu un monument important. Flăcările s-au răspândit la nivelul întregului acoperiș. Nu știu ce să zic”, a declarat Cameron Mitchell, una dintre persoanele adunate în fața catedralei, pentru CNN.
Procurorul Parisului a deschis o anchetă, pentru a stabili cauza izbucnirii incendiului, a declarat un purtător de cuvânt pentru CNN.
Incendiul ar putea avea legătură cu lucrările de renovare la Catedrala Notre Dame, potrivit BBC News, care citează autoritățile.
Catedrala Notre Dame este într-un proces de renovare, iar în urmă cu câteva zile statuile celor 12 apostoli și 4 evangheliști au fost coborâte de pe vârful celebrului monument, cu ajutorul unei macarale de 100 de metri.
Catedrala Notre Dame, unul dintre cele mai iubite simboluri ale Parisului, este vizitată de aproximativ 13 milioane de persoane în fiecare an. Este, de altfel, monumentul istoric cel mai vizitat din Europa.


Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.