Intrare liberă la un spectacol extraordinar în grădina de Vară: Dacika!

Joi, 13 septembrie, ora 19.00 la Grădina de Vară din Pitești puteți să vă delectați  cu acordurile albumului „DACIKA - Tribut eroilor” al lui Mihai Toma, într-un concert extraordinar. Intrarea este liberă!

Apreciat și pe plan internațional, ca urmare a includerii unor melodii din creația lui în celebra colecție Buddha Bar, având o colaborarea deosebit de reușită și cu orchestra Teatrului de Operetă din București, Mihai Toma reușește să încânte tot mai mult cu realizările sale artistice.

„Dacika” este un concept muzical original, impresionant prin capacitatea de a trezi în ascultătorul său emoţia puternică şi incofundabilă a apartenenţei naţionale, a înţelegerii profunde a spaţiului cultural din care această muzică provine.

Unicitatea sa constă în sinceritatea, decenţa şi profesionalismul cu care Mihai Toma actualizează esenţa expresiei muzicale de tip popular, integrând-o necesităţilor culturale ale prezentului. Prelucrările sunt însă realizate într-un limbaj caracterizat mai cu seamă prin seriozitate, fără abordări ludice sau peiorative.

Stilul muzical abordat este cel al muzicii electronice simfonice monumentale (model Vanghelis – J. M. Jarre), pornind de la prelucrarea de teme muzicale româneşti de factură folclorică şi cultă. Orchestraţiile pieselor variază de la utilizarea ritmurilor ritualice combinate cu sunete sintetice şi instrumente etnice, până la texturi sonore liniştitoare, eterice, de inspiraţie New Age.

Spectacolele au structura unui concert multimedia vocal – simfonic, cuprinzând în prim-plan un grup solistic de 5 muzicieni alături de orchestră simfonică şi cor mixt. Intrarea este liberă!

 

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.