×

Avertizare

JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /home/customer/www/proarges.ro/public_html/cache/mod_sp_weather/228-woeid.json

Invitațiile pentru spectacolul caritabil din 1 aprilie, disponibile! Acestea se pot procura din trei locații

 Invitațiile pentru spectacolul caritabil "Zâmbet în Autism - Împreună de ziua lor", organizat de Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș, pe data de 1 aprilie între orele 18.00-21.00 la Filarmonica Pitești, sunt disponibile. Acestea pot fi procurate din următoarele locații:

• de la punctul de lucru al Asociației Părinților Copiilor cu Autism (APCA) Argeș, din Bulevardul I.C. Brătianu, nr. 36, Pitești - Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități "Sfântul Mihail", în intervalul orar L-V 9:00-17:00;

 • de la sediul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, B-dul Republicii, nr. 66, program: L-J 8:00-16:00, V 08:00-14:00;

• de la sediul Palatului Copiilor Pitești, Str.Trivale nr.80, interval orar L-V 09:00-18:00.

Invitațiile au caracter de donație, costul unei invitații pentru adulți este de 100 RON, iar pentru copii de 30 RON. Acestea pot fi procurate numai de la sediile mai-sus menționate, având pe spate ștampilă și semnătură. Intrarea în sală se va putea face începând cu ora 17.30, locul fiind numerotat pe invitație. Acestea vor putea fi achiziționate și în ziua spectacolului de la sediul Filarmonicii, în limita locurilor disponibile.

* La spectacolul caritabil au intrarea gratuită toți copiii și tinerii cu autism si tulburări de spectru autist din cadrul Asociației și aparținătorii acestora, dar și alte persoane cu nevoi speciale din județul Argeș.

Fondurile merg către terapia gratuită a persoanelor cu autism

* Spectacolul "Zâmbet în Autism - Împreună de ziua lor" are ca scop strângerea de fonduri pentru continuarea proiectului "Ore de terapie gratuite" acordate tuturor beneficiarilor din cadrul celor două centre ale Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, Centrul pentru copii cu dizabilități "Autism Smile" și Centrul pentru adulți cu dizabilități "Sfântul Mihail".
* Spectacolul caritabil face parte dintr-o serie de activități prin care Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș își propune să marcheze și în acest an Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului (2 aprilie).

Artiști celebri pe scena Filarmonicii

Acesta va fi susținut de renumitele interprete de muzică populară Elisabeta Turcu, Emilia Dorobanțu și Emilia Ghinescu, acompaniate de orchestra "Doina Argeșului" condusă de dirijor prof. Cătălin Iancu, de țimbalistul Cătălin Iancu junior, de Grupurile Folclorice "Flori Argeșene" și "Doruri Muscelene". Toți cei prezenți se vor putea bucura în cea de-a doua parte a spectacolului de un recital extraordinar al artistei de talie internațională Paula Seling. Pe scenă vor urca și o parte dintre copiii și tinerii speciali ai Asociației, respectiv Aneta-Maria-Geanina Chiriac care va ne încălzi inimile cu vocea sa, dar și Grupul "Dansatori divini" care ne vor bucura cu mișcările lor de coregrafice.

Meșterii populari declarați Tezaur Uman Viu, lângă copiii cu autism

În cadrul evenimentului caritabil va avea loc și o impresionantă licitație de obiecte de colecție oferite de invitați, pentru acestea putând licita oricare dintre cei prezenți. Vor fi obiecte de tezaur ale renumiților meșteri populari ai județului Argeș declarați Tezaur Uman Viu, doamna Marilena Iosifaru - care va aduce păpuși miniaturale confecționate după o tehnică străveche specială), doamna Viorica Olivotto - care va dona o ie cusută special pentru a ajuta copiii cu autism), Constantin (Tică) Vasile - care va oferi o țiteră, dar care va face și o scurtă demonstrație la acest  instrument muzical din străbuni. Nu puține sunt obiectele ce vor fi donate de meșterii populari, printre acestea numărându-se și legători de mireasă cu mărgele cusute manual pe catifea, o maramă superbă de Muscel, un tablou al cărei autoare a început cursurile de pictură la vârsta 50 de ani, un vâlnic, două pristolnice, dar și o pereche de bețe de țambal oferite de țimbalistul Cătălin Iancu Junior care va susține si un minirecital, un nai oferit de Mădălina Lupu (eleva celebrului artist Gheorghe Zamfir), o chitară oferită de celebrul chitarist piteștean Eduard Leață, dar și alte obiecte de valoare. Împreună cu domnul Tică Vasile, și cei doi ne vor bucura cu o scurtă demonstrație la instrumentele la care sunt atât de talentați. Și artizanul local Anelle Preda va dona mai multe iconițe, dar și un set de brelocuri și semne de carte realizate printr-o tehnică specială.

Obiecte prețioase oferite de invitați

Și aceasta nu este tot. La licitație se vor înscrie și politicieni și oameni de afaceri care doresc ca binele pentru copiii și tinerii cu autism să fie multiplicat. Vor fi donate obiecte personalizate și prețioase care, în mod cert, vor atrage multă atenție.


Asociația mulțumește tuturor partenerilor și sponsorilor

"Pentru întreg sprijinul acordat, dorim să mulțumim:
* partenerilor noștri instituționali: Primăria Municipiului Pitești, Consiliul Județean Argeș, Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești,  Filarmonica Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Palatul Copiilor Pitești, Școala de muzică "Musicando cu Adina Sima";
 
 * sponsorilor: Jam Supermarket (sponsor principal), Supernova, Star Service Top Agro , Teilor, Spider, Alfa Rom Trans, Compania Mira International, Prima Market, Vera Flower, AdBlue by New Design, Laguna Technology, Aici Acum, Radical Zero, Cipcos Mar, Alex Panirom Lepirex, Alexim '92, Dodiplast, Spotlight;

 * partenerilor media: Curierul zilei și curier.ro, Curier TV, Antena3 Pitești, Radio Antena Satelor,  Săptămânalul Ancheta și anchetaonline.ro, Săptămânalul Jurnalul de Argeș și jurnaldearges.ro, MFM Dance, universulargesean.ro, politikia.ro, Ziarul Argeșul și ziarulargesul.ro, epitesti.ro, ziarulargesenilor.ro, argesexpres.ro, Magic FM, Muscel TV și Muscel FM, Promedia TV, proarges.ro, National FM", a transmis președintele APCA Argeș, Andreea Nicoleta Badea.

Marș de solidaritate în centrul Piteștiului

Ziua Internaţională de Conștientizare a Autismului va fi marcată și printr-un amplu Marș de solidaritate care se va desfășura pe data de 2 aprilie în Centrul Municipiului Pitești, între orele 12.00-12.30. Se va pleca din fața Consiliului Județean Argeș și se va ajunge în Piața Primăriei Pitești. Sunt așteptați alături de noi cât mai mulți reprezentanți ai asociațiilor și O.N.G.-urilor de profil, dar și toți cei care doresc să contribuie la o schimbare de mentalitate, în scopul creșterii gradului de incluziune socială. De asemenea, prin intermediul acestei acțiuni, ne dorim să atragem atenția factorilor de decizie asupra respectării nevoilor persoanelor cu autism și tulburări de spectru autist, a drepturilor și intereselor acestora, dar și ale familiilor acestora. Se vor înălța baloane cu heliu de culoare albastră, culoare simbol pentru autism, se vor împărți flyere și pliante, se vor primi mesaje din partea autorităților locale și județene. Vă așteptăm într-un număr cât mai mare!

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.