ITM Argeș: Amenzi de aproape 230.000 de lei în octombrie!

ITM Argeș a efectuat, în luna octombrie, 299 de controale și a aplicate 131 de sancțiuni. Valoarea totală a amenzilor este de 228.900 lei.

Printr-un comunicat de presă, ITM Argeș anunță că în domeniul relaţiilor de muncă s-au efectuat un număr de 158 de controale, s-au aplicat un număr de 34 de sancţíuni, din care amenzi în valoare totală de 188.900 lei.
Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe: comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcţii, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto.

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în luna octombrie, ITM Argeş a efectuat un număr de 158 de controale. Astfel, la 26 angajatori sancționați au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 14 persoane. Valoarea amenzilor aplicate este de 180.000 lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în baza legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 141 controale. Au fost aplicate un numar de 97 sancțiuni, din care 17 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 40.000 lei. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice, spălătorii auto, distribuție mărfuri, morărit și panificație, confecții textile, comerț.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face, în scris, la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.