Mărturii uluitoare ale medicilor din Spania și Italia: Obligați să-i deconecteze pe pacienții de peste 65 de ani ca să îi salveze pe cei tineri

S-a ajuns în situații dramatice în Spania și Italia. Mărturii înfiorătoare vin din Madrid, unde medicii, în lacrimi, spun că au ajuns în situația de a lăsa persoanele de peste 65 de ani să moară, deoarece nu există aparatură suficientă pentru tineri.
”Trebuie închis Madridul și trebuie echipamente medicale, pentru că altfel nu se va putea opri propagarea acestui virus! Vă rog să transmiteți, să distribuiți, ca să se știe! Deja trebuie să alegem pe cine nu intubăm, pentru că nu sunt ventilatoare.

Cum le va păsa politicienilor de situația economică viitoare dacă nu dau doi bani pe viața de acum a personalului din sănătate. Cum se vor ocupa de economie, dacă nu se ocupă de viețile noastre?
Asta se întâmplă. Barca se scufundă, spitalele intră în colaps și aici deja trebuie să alegi: cine trăiește și cine moare. Așa că să transmitem tuturor. Sunt medic în Madrid. Aceasta nu e o minciună, este adevărul. Este ceea ce se întâmplă în spitalele din Madrid”, spune medicul într-un mesaj audio.
Pe de altă parte, doctorul israelian Gai Peleg a declarat pentru televiziunile israeliene că potrivit informaţiilor de la faţa locului, în nordul Italiei doctorii nu mai au permisiunea de a folosi aparatele de respiraţie artificială pentru pacienţii trecuţi de 60 de ani, relatează Jerusalem Post.
Medicul israelian Gai Peleg, care îngrijeşte pacienţi în Parma, Italia, a declarat pentru Channel 12 că lucrurile se înrăutăţesc pe măsură ce numărul pacienţilor creşte. Peleg a spus că, potrivit celor la care este martor în spital, instrucţiunile sunt să nu se ofere acces la aparate de respiratorii artificiale pacienţilor de peste 60 de ani, deoarece astfel de aparate sunt în număr insuficient, scrie Jerusalem Post. Nu este clar din articolul Jerusalem Post dacă este vorba de pacienţii în stare foarte gravă care nu au şanse la viaţă sau despre toţi pacienţii de peste 60 ani cu o formă gravă a bolii.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.