Masacru în Bascov, Argeș: Bărbat bolnav psihic și-a ucis familia și rudele cu ciocanul!

Un bărbat şi-a găsit toată familia măcelărită. Este vorba despre o fetiță de 5 ani, mama ei, bunicii și un unchi. Autorul masacrului este reținut. Are 53 de ani şi este cunoscut cu probleme psihice, dar fără antecedente. Și-a omorât cu sânge rece sora, fratele, nepoata de numai șapte ani și părinții.
Conform anchetatorilor, autorul ar fi plănuit masacrul câţiva ani şi ar fi ţinut chiar şi un jurnal în acest sens. Pe copilă, susține un vecin, s-ar fi hotărât de curând să o ucidă, pentru că îi oferise un lanț din aur şi cea mică nu îl purta.
Acuzat de omor calificat - faptă pe care, spun procurorii, ar fi comis-o cu premeditare și ferocitate - individul de 52 de ani a avut o atitudine calmă și ar fi dat vina pe boala de care suferă.

Filmul crimelor
"În cursul nopţii de 09/10 august, în urma desfăşurării cercetării la faţa locului, audierii mai multor martori, precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta omor calificat, împrejurările reţinute fiind: cu premeditare, asupra a două sau mai multor persoane, prin cruzimi), persoană care a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi inculpat în cauză, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă a acesteia pentru durata de 24 de ore", se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Seria crimelor a început-o în vila în care locuia cu părinții și fratele lui, noaptea - când o parte dintre aceștia dormeau. Se bănuieşte că prima victimă a fost mama sa, care a fost găsită moartă în pat. A urmat tatăl pe care l-a atacat pe holul dintre baie și dormitor, iar ultimul ucis în acest imobil a fost fratele suspectului care a fost găsit mort într-un pat. Apoi, când s-a făcut dimineață bărbatul a așteptat ca soțul surorii lui să plece la serviciu și a intrat în locuința ei după ce a traversat treptele care leagă cele două vile. Femeia și fiica ei de 5 ani au fost omorâte în pat.

„Loviturile au fost de o cruzime foarte mare, au fost extrem de violente și nu au avut posibilitatea, din nefericire, să țipe, să se zbată, pentru că, repet, au fost găsite exact acolo unde dormeau” - Dan Manu, medic legist.
„Toate victimele poartă semnele unor agresiuni destul de intense (...) Informaţiile iniţiale spuneau că este vorba de o înjunghiere. Ceea ce pot eu spune este că e vorba de un alt corp dur, posibil ciocan sau altceva. Informaţiile despre înjunghiere cel mai probabil au fost legate de sesizarea iniţială în care se relata că asupra făptuitorului care a fost depistat după ce fugise din locuinţă, în pădurea din apropiere, asupra lui s-a găsit un cuţit. Este greu de spus dacă a existat un mobil, un motiv al acestei crime. Nu putem ști în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a gândi, de a discerne și de a avea reprezentarea faptelor lui.” - Laurențiu Palaghia, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.
Ultima oară a fost la medicului lui psihiatru în mai, însă tatăl lui mergea lună de lună la acest doctor ca să îi ia tratamentul.
 „El nu era un bolnav psihic periculos, el nu făcuse nimic rău până acum, niciodată. Un om îl izolezi în situația în care face lucruri rele” - Victoria Irimia, medic psihiatru, șefa Clinicii de Psihiatrie Irimia unde se trata suspectul.
Bărbatul arestat pentru că și-a omorât părinții, fratele, sora și nepoata urmează să fie suspus unei noi expertize psihiatrice - care va stabili dacă a comis crimele cu discernământ.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.