Medic de 28 de ani din Timișoara mort. Fostul ministru Andrei Gerea: Trebuie cu toții să dăm dovadă de responsabilitate

Gest șocant al unui medic rezident din Timișoara. Tânărul, în vârstă de 28 de ani, a fost găsit duminică seară fără suflare. "El a fost găsit în stare de inconştienţă de un echipaj SMURD în această dimineaţă, în jurul orei 6,00, din informaţiile pe care le avem. Din păcate, manevrele de resuscitare au eşuat şi nu a mai putut fi salvat. Ne exprimăm nu doar regretul, ci condoleanţele pentru familia medicului. Era un medic excepţional, un student de nota 10, preocupat de profesia aceasta, a lucrat o perioadă şi pe zona roşie COVID, cu bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2, în Spitalul Judeţean Timişoara. În ultima perioadă a lucrat din nou pe ATI non-COVID", a declarat managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.
Fostul ministru și deputat de Argeș Andrei Gerea susține că această tragedie ar trebui să trezească responsabilitate civică și că populația ar trebui să nu renunțe la măsurile de protecție împotriva COVID, nu doar pentru auto-protecție, ci și pentru a veni în sprijinul personalului medical care, după mai bine de o jumătate de an de luptă cu virusul a ajuns la limită.
"Tragedia de la Timișoara, unde un tânăr medic rezident care lucrase pe secția ATI suport COVID-19 a murit, cred că trebuie să ne dea mult de gândit. În ultima perioadă, au fost destui (din păcate mai mult declarativ) care au spus despre acești oameni că sunt eroii aflați în prima baricadă a luptei cu acest virus. Alții, greu de înțeles de ce, i-au criticat și huiduit.
Adevărul este că, dincolo de cele două percepții diametral opuse, cei mai mulți dintre ei lucrează la capacitate maximă și își fac cu prisosință treaba. Iar dacă noi am ajuns să suportăm tot mai greu restricțiile impuse împotriva pandemiei, dacă nouă ni se pare sufocantă această grijă de a nu ne infecta sau de a nu îi infecta pe cei dragi cu COVID-19, imaginați-vă cum trăiesc zi de zi acești oameni.
Și poate nu ar fi rău să vedem această tragedie măcar ca pe un semnal de alarmă. Să dăm dovadă cu toții de o minimă responsabilitate civică. Cred că măcar atât putem face, ca să ne protejăm pe noi și pe cei dragi în primul rând, dar și personalul medical, de acest virus.
Să nu renunțăm la măsurile de protecție. Ar fi păcat de atâtea eforturi depuse, de atâtea sacrificii tocmai acum, când începem să avem un ritm din ce în ce mai bun de vaccinare și putem să intuim că revenirea la normal nu mai este o iluzie. Personalul medical este cumva la capătul răbdării și al putinței fizice și mentale. Noi nu ar trebui sa fim, totuși...
Tocmai de aceea este nevoie de acest efort în masă pentru a micșora tensiunea, pentru a ne da momente de respiro până când raportul de forțe începe să se schimbe în acest conflict neiertător cu coronavirusul.", a postat, pe contul său de Facebook, fostul deputat de Argeș Andrei Gerea.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.