Mergi la Auchan? Completezi declarație! Prefectura: În Argeș nu există zonă metropolitană, orice ieșire din localitate, cu declarație.

Instaurarea Stării de Alertă a născut situații absurde. De exemplu, dacă trăiești în Pitești sau în orice altă localitate din zona limitrofă și vrei să îți faci cumpărăturile la Auchan din Bradu, este la fel de greu cu a te duce la mare. Asta desigur, dacă nu ai casă la mare, și atunci este mai ușor. Iar dacă piteștenii tot mai au noroc și pot ajunge la Auchan din Găvana sau la alte centre comerciale mai mici, cei care stau în alte localități în afara orașului sunt practic obligați să cumpere de la magazinul din sat sau să solicite rudelor să le cumpere și să le aducă cele necesare acasă.

Asta pentru că Argeșul nu are - cel puțin așa susține Prefectura, pentru că  dacă întrebi niște foști și actuali primari ar avea altă opinie - o zonă metropolitană, așa că practic orice ieșire din localitatea unde aveți domicliu ar trebui făcută în baza declarației pe propria răspundere și a cel puțin unuia dintre motivele menționate în această de declarație.

Spre exemplu, Prefectura Argeș susține că pentru cumpărături poate fi invocat punctul 11 din declarație (alte motive justificate (precum: îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere; asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități; deces al unui membru de familie), care totuși nu prevede clar achiziționarea de produse alimentare și de strictă necesitate, astfel că până la urmă totul depinde de polițistul care te oprește în trafic. Asta și pentru că până acum nu există o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgențe care să statueze prin decizii anumite situații.

Sigur, Prefectura nu are nicio vină că nu există o zonă metropolitană. Poate singura vină o are primăria Pitești - fostul primar Tudor Pendiuc și actualul (fost vice)primarul Cornel Ionică - care au stat cu acest concept de zonă metropolitană în gură dar care nu au făcut nimic pentru ca el să devină o realitate, dar și unii foști/actuali primari din localitățile limitrofe. Pentru că a fi o zonă metropolitană presupune nu doar ca societăți ale primăriei Pitești să ofere servicii în localitățile limitrofe, ci ca această zonă metropolitană să funcționeze aproape ca un județ mai mic în județul Argeș. Adică să aibă instituții și societăți metropolitane. Dar asta este altă discuție deja, mult prea complicată pentru nivelul de înțelegere al unora aflați în funcții. 

 

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.