Nicolae Velcea se mișcă bine! Primăria Ștefănești reabilitează un loc de joacă din fonduri europene pentru Şcoala Gimnazială Constantin Brâncoveanu!

Pe această penurie de fonduri, primarul Nicolae Velcea se zbate ca la Ștefănești să se concretizeze cât mai multe proiecte, iar multe investiții sunt făcute sau urmează a fi făcute pe fonduri europene. Un exemplu este contractul de finanțare semnat pe 5 octombrie pentru implementarea proiectului ,,Învăţăm şi ne jucăm în siguranţă”. Finanțarea este asigurată de către Consiliul Europei și Comisia Europeană prin programul ROMACT și este în valoare de 5000 de euro. Principalul obiectiv al proiectului îl reprezintă reabilitarea și modernizarea locului de joacă de la Şcoala Gimnazială ,,Constantin Brâncoveanu”. Administraţia locală va contribui la cofinanţarea proiectului cu suma de aproximativ 5000 de euro.
Proiectul se va derula în perioada 1 octombrie 2021-31 ianuarie 2022 și este realizat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială ,,Constantin Brâncoveanu” și Grupul de Acțiune Comunitară din zona Zăvoi. Prin acest proiect elevii şi preşcolarii vor beneficia de un loc de joacă modern și sigur, unde să se recreeze în pauzele dintre orele de curs. Toate echipamentele care deservesc în prezent locul de joacă vor fi înlocuite cu unele noi. Complementar, proiectul va include activități de consiliere a elevilor și familiilor acestora, în vederea combaterii abandonului școlar. Elevii și comunitatea se vor implica de asemenea în activități de ecologizare, colectare selectivă a gunoiului și amenajare a spațiului verde din curtea școlii.
Acest proiect este  rezultatul parteneriatului pe care Primăria oraşului Ştefăneşti îl are cu Consiliul Europei și Comisia Europeană în cadrul Programului ROMACT. Primăria Ștefănești a devenit prima localitate parteneră din judeţul Argeș a Consiliului Europei și a Comisiei Europene, iar acordul de parteneriat se derulează pe o perioadă de 24 luni.
                                                                                                               

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.