Nu vă puneți viața în pericol! Scăldatul interzis în lacuri

By Iulie 08, 2015 823

Având în vedere vremea caniculară, reprezentanții “Apelor Române” atenționează populația că este interzisă îmbăierea în lacurile de acumulare şi locurile neamenajate. În Argeș nu există amenajate zone pentru îmbăiere.
Lacurile de acumulare  şi râurile reprezintă un pericol din cauza curenților, a  colmatării şi a vegetaţiei  din  apă.  În  apropierea  barajelor  curenţii  care  se  formeză  în  timpul  deversărilor  şi  al funcţionării hidrocentralelor sunt foarte puternici și pun în pericol viața celor care se află în apă.
Un alt risc este cel al contactării bolilor de piele. Conform Raportului naţional privind calitatea apelor de îmbăiere, elaborat de Institutul de Sănătate Publică Bucureşti, în spaţiul hidrografic Arges-Vedea, nu există zone pentru îmbăiere.
Pentru  avertizarea asupra riscurilor la care se  expun cei care nu iau în considerare aceste recomandări,  Administrația  Bazinală  de  Apă Argeș-  Vedea  a  inscripţionat  pe  digurile  lacurilor  de acumulare avertizarea “Scăldatul interzis”.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.