Oficial: Cursuri suspendate în județul Argeș. Grădinițele au program special la Mioveni

By Ianuarie 09, 2017 3847

Din cauza gerului, elevii  din Argeș nu vor mai merge la școală. Conform unei decizii a Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență Argeș, în perioada 10-11 ianuarie 2017 în toate unitățile de învățământ din județul Argeș orele de curs vor fi suspendate, anunță Instituția Prefectului din Județul Argeș. Deja în comuna Vedea, astăzi nu se fac ore nici la școlile din comună, nici la grădinițe.


MARŢI ŞI MIERCURI GRĂDINIȚELE ȘI CREȘELE DIN MIOVENI VOR  FUNCȚIONA ÎN REGIM SPECIAL

Conform deciziei luată, astăzi, de Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență, Prefectul Județului Argeș a anunțat închiderea tuturor unităților de învățământ din județ, pentru următoarele două zile, respectiv 10 și 11 ianuarie. Decizia a fost luată în urma instituirii Codului Portocaliu de ger persistent în intervalul menţionat, în toată zona Munteniei, astfel încât temperaturile minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.
Potrivit conducerii Primăriei Mioveni, unitățile de învățământ din orașul Mioveni vor ține cont de această dispoziție, însă, cu acordul conducerii Inspectoratului Școlar, pentru a nu perturba activitatea pe platformele industriale din Mioveni, s-a decis ca grădinițele și creșele din oraș să funcționeze în regim special.
Astfel, pentru a nu pune în dificultate părinții care nu au posibilitatea să-și lase copiii supravegheați de o altă persoană, cât sunt la serviciu, se vine în sprijinul lor, de către autorităţile locale,  prin asigurarea că indiferent de condițiile meteo, copiii vor fi în siguranță, iar decizia finală aparține părinților.
“Considerăm motivat ordinul CJSU de sistare al cursurilor din cauza temperaturilor extreme, însă, la nivelul orașului Mioveni dispunem de toate condițiile pentru a le asigura copiilor confortul necesar pe perioada cât părinții se află la serviciu”, declară primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.