Omul mafiei italiene cu imperiu imobiliar în Pitești, condamnat la 16 ani de închisoare!

În Italia, procesul în care
Omul de afaceri Nicola Inquieto, care are un adevărat imperiu imobiliar în Pitești, a fost condamnat la 16 ani de închisoare. Sentința a fost dată în Italia.  Nicola Inquieto este acuzat de legături strânse cu clanul mafiot condus de Michele Zagaria. Procurorii susțin că  imperiul imobiliar pe care l-a creat la Pitșeti a fost făcut prin spălarea banilor negri ai mafiei italiene. Magistrații Tribunalului din Napoli de Nord a decis și confiscarea integrală a averii omului de afaceri.  
Nicola Inquieto este judecat și în România pentru alte acuzații de natură penală. El a fost reținut de autoritățile române în Pitești anul trecut, fiind ulterior predat celor din Italia. De reținut că, la inaugurarea Vitality  Spa, Sport & Wellness din Pitești, primarul Cornel Ionică a fost invitatul de onoare al italianului, el tăind și panglica inaugurală a centrului.

Acuzații grave

Astfel,Nicola Inquieto este cercetat în țara noastră, printre altele, și pentru ucidere din culpă, după ce un angajat a murit. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că reprezentantul unei societăţi comerciale din Piteşti ar fi dispus utilizarea unei macarale turn, pe un şantier de construcţii din Piteşti, fără a avea angajat R.S.T.V.I. şi fără a avea încheiat contract de prestări servicii cu o persoană juridică autorizată de I.S.C.I.R., acceptând utilizarea şi repararea ocazională a utilajului de personal neinstruit.
De asemenea, poliţiştii au stabilit că şeful de şantier din cadrul aceleiaşi societăţi comerciale ar fi acceptat utilizarea  şi repararea ocazională a macaralei turn de personal neinstruit.
În condiţiile nerespectării obligaţiilor legale privind măsurile de securitate şi sănătate în muncă, în data de 17 august 2016, un tânăr de 24 de ani, din comuna Potlogi, judeţul Vâlcea, care executa lucrări de reparaţie a utilajului, a căzut de la înălţime şi a decedat”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Argeş.
Societatea comercială în discuţie este Daniela Construcţii SRL, aparţinând omului de afaceri italian Nicola Inquieto. Accidentul mortal descris în comunicat a avut loc în cartierul Găvana, pe strada Petre Ispirescu.

 Sute de proprietăți din Pitești, puse sub sechestru
Sute de proprietăți ale omului de afacere acuzat de asociere și participare în scopul comiterii de infracțiuni de tip mafiot au fost puse sub sechestru de polițiștii români. Este vorba despre 85 de apartamente, peste o sută de alte bunuri imobile, patru autoturisme.  DIICOT l-a reţinut pe data de 12 aprilie pe italianul Nicola Inquieto, care are numeroase afaceri în Argeș, inclusiv o zonă rezidențială și Vitality  Spa, Sport & Wellness din Pitești pentru spălare de bani şi pentru asociere și participare în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot. Nicola Inquieto a fost reţinut ca urmare a unui mandat de arestare european emis de Direcţia Antimafia din cadrul Procuraturii Napoli, acesta fiind considerat un membru și un finanțator al mafiei italiene.
”În continuarea cercetărilor privind cetățeanul italian bănuit de spălare de bani și în baza ordinului de indisponibilizare emis de Tribunalul Napoli din Italia, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au instituit sechestru asigurator pentru 209 bunuri imobile, dintre care 85 de apartamente, 4 autoturisme și părțile sociale deținute de cetățean la 3 societăți comerciale din România”, se precizează într-un comunicat al IPJ Argeș

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.