Pacientă detubată din greșeală de un brancardier a murit la Victor Babeș. Anchete peste anchete

O pacienta detubată din greșeală de un brancardier, la Spitalul Victor Babeș din Capitală, a decedat. Femeia era și ea în stare gravă, avea COVID, dar era în viață. Totodată, ministrul Sănătății a cerut Direcției de Sănătate Publică București să verifice procedurile și fișele de post ale cadrelor medicale.

Pacienta era intr-un salon cu 2 paturi. În cursul zilei, doctorul curant a constantat decesul celeilalte paciente. Conform procedurii, persoana decedată este acoperită în întregime cu un cearșaf, însă este lăsată intubată și conectată la aparate timp de 2 ore.
 
După cele două ore, un asistent medical o decuplează de la aparate și o lasă intubată, dar acoperită, potrivit procedurii. În urma asistentului, brancardierul de serviciu ia persoana decedată și o duce la morgă, în mod normal, intubată.

Din primele informații, brancardierul de la Victor Babeș nu ar fi văzut-o pe femeia decedată, deoarece aceasta era acoperită, și s-a îndreptat spre cealaltă pacientă pe care a decuplat-o de la aparate, a detubat-o (deși procedura nu îi dă voie să facă asta) și a dus-o la morgă. Problema cea mare este că brancardierul nu are voie să realizeze niciun act medical și nu avea voie să pună mâna pe aparat pentru a detuba pacientul.
Medicul de gardă  din Terapie a anunțat medicul coordonator de gardă, coordonatorul gărzii a anunțat Poliția Și Procuratura. Aceasta este și procedura.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.