Patronul Interagro, Ioan Niculae, condamnat la 5 ani de închisoare. Finanțatorul clubului Astra a spus în direct unde este și cum vrea să scape de închisoare

Patronul grupului Interagro, miliardarul Ioan Niculae, condamnat definitiv joi la 5 ani de închisoare cu executare, a fost dat în urmărire naţională de Poliţia Română.
Patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Dat în urmărire internațional, Ion Niculae a intrat în direct la o emisiune la Antena 3 și a anunțat că este în Italia, internat într-o clinică, dar după decizia instanței se va prezenta mâine în țară. El a anunțat și că avocații săi vor face un recurs în instanță pentru a scăpa de închisoare, beneficiind de prevederile unei legi conform căreia cei care au fost condamnați pentru evaziune pot scăpa de închisoare cu executare dacă plătesc la stat prejudiciul plus o serie de penalități. Astăzi, Curtea Constituțională a respins cu majoritate de voturi, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate (după conexarea celor trei sesizări cu același obiect formulate de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secțiile Unite, de Guvernul României și de Avocatul Poporului) și a constatat că sunt constituționale, în raport cu criticile formulate, dispozițiile Legii privind modificarea și completarea Legii nr.241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Niculae este patronul holdingului Interagro și al clubului de fotbal Astra Giurgiu și figurează în topul celor mai bogați oameni din România.

Procurorii l-au acuzat de instigare la evaziune fiscală și spălarea banilor și cumpărare de influență, prin care ar fi prejudiciat bugetul statului cu peste 36 de milioane de lei.

În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului judeţean Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă.
Ioan Niculae, condamnat, joi, la cinci ani de închisoare cu executare, nu a fost găsit acasă de polițiștii care au ajuns la vila sa din Zimnicea. Drept urmare, va fi emis un mandat de urmărire națională întâi, urmând ca probabil, în cazul în care nu va fi găsit pe teritoriul României, să fie emis și un mandat de urmărire internațională.
că momentan se află în Italia, dar că după ce a aflat sentința magistraților a început să se pregătească pentru întoarcerea în România.

"Sunt în Italia la o clinică internat. Trebuia să ies probabil duminică. După primirea veștii din România că am fost condamnat mi-am făcut externarea și încep să mă pregătesc să vin în țară. Mâine sunt în țară. Sunt convins că nu voi beneficia de această lege, vor face orice să nu beneficiez de această lege. Nu ați văzut justiția românească, de termen de două zile. E cineva care are grijă de mine. Legea nu va avea efect asupra mea", a spus Ioan Niculae.", a declarat Ioan Niculae


Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.