Percheziții în Argeș pentru evaziune și spălare de bani. Prejudiciul este uriaș!

Poliţiştii efectuează luni dimineaţă 12 percheziţii în municipiul Bucureşti şi în trei judeţe la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.200.000 de lei prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

"La data de 22 mai, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 12 percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Argeş şi Cluj. Activităţile se desfăşoară la domiciliile unor persoane şi sediile sociale (punctele de lucru) ale unor societăţi comerciale, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani", informează Inspectoratul General al Poliţiei Române, într-un comunicat transmis AGERPRES.


Conform sursei citate, din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi realizat venituri pe care nu le-ar fi declarat organelor fiscale, prejudiciind în acest fel bugetul consolidat al statului.

"Banii proveniţi din infracţiunea de evaziune fiscală ar fi fost transferaţi în contul unei persoane fizice, sub formă de preţ al unui antecontract de vânzare-cumpărare a unor terenuri agricole (ulterior a fost reziliat) şi însuşiţi de una dintre persoanele bănuite", se arată în comunicat.

Potrivit anchetatorilor, cei în cauză, în perioada 2010 - 2011, în calitate de administratori de fapt la patru societăţi comerciale, ar fi încasat venituri de 6.546.600 de lei, în baza unor facturi fiscale, declarând nereal achiziţii la organele fiscale, pentru a se înregistra cu TVA deductibil. Expertiza contabilă efectuată în cauză a stabilit un prejudiciu cert în valoare de 2.254.773 de lei, compus din 1.352.864 de lei TVA şi 901.909 lei impozit pe profit.

La activităţi participă şi poliţişti ai inspectoratelor judeţene Argeş şi Cluj.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.