Piticii Macro au dat de belea. Controale la crescătoria de porci care împute Costeștiul

By August 24, 2016 1790

Marți, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş şi cei din cadrul Poliţiei Oraşului Costeşti, au efectuat controale la punctele de lucru ale unei societăţi comerciale din oraşul Costeşti. Este vorba despre crescătoria de porci Avicola care infestează de ani de zile apa și aerul din Coștești, dar de care nimeni nu s-a legat până acum cunoscută fiind apropiera patronilor ( SC Macro SRL deține 90% din acțiuni) de fosta șefă de la Mediu, Mariana Ionescu. Aceasta este sora lui Cătălin Ene, unul dintre patronii societății.
Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de poluare prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deşeuri ori substanţe periculoase.În fapt, reprezentanţii societăţii comerciale sunt bănuiţi că, în urma activităţilor de creştere a animalelor şi de prelucrare şi comercializare a produselor din carne, ar fi deversat deşeuri de origine animală pe un teren situat în apropierea râului Teleorman. Poliția din Costești și Garda de Mediu Argeș au efectuat în acest sens verificări la complexul de porci Avicola din orașul Costești și la abatorul din zonă, după ce locuitorii au făcut mai multe plângeri în urma scurgerilor și deversărilor unor substanțe în albia râului Teleorman, lucru ce afectează zona respectivă.
Cu ocazia acţiunii au fost ridicate mai multe probe de apă şi de sol în vederea expertizării. La acţiune au participat reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Argeş, ai Administraţiei Bazinale de Apă Argeş Vedea şi ai Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice. Din primele informații, se pare că ar fi vorba despre dejecții sau anumite sustanțe aruncate de reprezentanții combinatului de porci din Costești în zona respectivă.
Citește și
Şefa de la Mediu care a dat pădure la tot neamul. Cum s-a defrişat în familie la Trivale, aria naturală protejată de lege

 


Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.