Polițiști arestați preventiv pentru 30 de zile în dosarul morții din Pitești

Cei doi agenți reținuți în dosarul morții bărbatului din Pitești au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Tribunalul Argeş a dispus, luni, arestarea preventivă a celor doi agenţi de poliţie din Piteşti reţinuţi pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de pe o terasă. Avocații celor doi au depus deja contestație. Polițiștii sunt cercetați pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, după ce inclusiv raportul IML arată că victima a avut parte de o moarte violentă, prin asfixiere, și prezenta numeroase traumatisme.
Procurorul de caz a anunțat că în acest caz s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi agenți riscă închsioare de la 6 la 12 ani.
Decizia a fost luată în urma analizării imaginilor, a declarațiilor martorilor și a rezultatelor necropsiei, anunță prim-procurorul Marius Ștefan.  
 Bărbatul în vârstă de 63 de ani a  avut parte de o moarte violentă, se arată în raportul preliminar al IML. Dan Manu, șeful Serviciului de Medicină Legală a explicat că victima a murit asfixiată și a avut mai multe traumatisme. De asemenea, medicul legist susține că victima avea mai multe traumatisme, dar și o alcoolemie de peste 2 la mie.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.