Polițiștii nu mai dau amenzi. Protest la înghetarea salariilor

 Patru sindicate din Poliție au semnat un document conform căruia astăzi, 11 ianuarie, polițiștii vor aplica "doar sancțiunea avertismentului scris sau verbal", ca primă măsură de protest.
De asemenea, polițiștii anunță că, tot astăzi, vor fi mai riguroși în exercitarea sarcinilor și atribuțiilor de serviciu, ”chiar dacă cetățenii vor aprecia ca fiind exces de zel”.
Asta după ce Guvernul a decis ca nivelul salariilor să rămână la nivelul din decembrie 2020.
„Am convenit asupra formelor de protest care să poată fi puse în aplicare de toți polițiștii și polițiștii de frontieră, care au fost extrase din sondajul realizat în rândul poliiștilor”, se arată în comunicatul comun al sindicatelor. În situația în care nu vom fi consultați și nu va exista voință pentru a elimina această inechitate salarială reprezentată de înghețarea salariilor polițiștilor, vom fi obligați să punem în aplicare toate cele 3 etape ale formelor de protest stabilite”, se mai arată în comunicat.
„Să nu se înțeleagă acum că Poliția îi lasă pe infractori. Vorbim doar despre sancțiunile contravenționale, nu despre fapte de natură penală”, a explicat Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, pentru Libertatea.
Pe 30 decembrie, după ultima ședință de Guvern din 2020, premierul Florin Cîțu a anunțat că, întrucât economia României trece printr-o perioadă dificilă, „se mențin în cuantum brut salariile și sporurile de care beneficiază personalul din administrația publică, centrală și locală, inclusiv personalul care ocupă funcția de demnitate publică, la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020″.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.