Primăria Corbi a împărțit măști oamenilor. Primăria Pitești a împărțit nepăsare

Recent, Primăria Corbi, cu primarul Virgil Baciu pe persoană fizică, a derulat o acțiune prin care a venit în sprijinul persoanelor defavorizate, fără susținători sau altă formă de ajutor. Pentru  ajuta persoanele vârstnice să stea cât mai mult în casă primarul Virgil Baciu a inițiat campania “Arată că-ți pasă! Împreună vom reuși!”. Prin această campanie, a putut oferi alimente acestor oameni.

În plus, primăria a achiziționat 1000 de măști pe care le pune la dispoziția locuitorilor din comună care sunt nevoiți să se deplaseze și care nu mai au acest echipament minimal de protecție.  Primarul Virgil Baciu îi roagă pe cetățeni ca solicitările să fie făcute pe pagina de facebook sau telefonic în timpul programului de lucru al primăriei. Solicitările trebuie să fie argumentate si serioase pentru ca aceste maști să ajungă la cei care au nevoie de ele cu adevărat.

Pe de altă parte, o primărie cu o cu totul altă imagine despre sine, cu mult mai multe fonduri la dispoziție, precum Primăria Pitești își tratează cetățenii cu panouri de intrare în oraș. A făcut doar o singură acțiune dezinfecția în oraș, și aceea axată mai mult pe locurile de joacă, deși acestea sunt închise prin ordonanță militară. Nu am auzit de nicio acțiune prin care să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Bașca, nu are niciun spital în subordine. Și, evident, nici nu face vreun gest prin care să sprijine vreun spital. La urma urmei, Ionică are un plan bine gândit: vrea ca, dacă va supraviețui pandemiei de coronavirus, Piteștiul să devină cel mai bogat oraș din România! Are omul dreptate. La ce bun să bagi 80 de milioane de euro într-un spital ca să ți-l ia statul apoi și să îl umple cu COVID-19?

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.