Primarul de la Călinești, reținut după acuzațiile în care ar fi cerut favoruri sexuale

By Pro Arges Iunie 27, 2022 700

Primarul Mihai Georgescu de la Călinești a fost reținut de polițiști în urma plângerii penale pe care tatăl unei fete i-a făcut-o. Primarul este acuzat că i-ar fi cerut favoruri sexuale fetei, în schimbul angajării acesteia la Primărie, pe un post de consilier. Primarul neagă acuzațiile și acuză că înregistrare publicată în spațiul public ar fi fost modificată, fiind o discuție mai amplă. Cel care i-a făcut plângere primarului, aflat la primul mandat, este chiar o rudă a sa.
În trecut, Mihai Georgescu a avut alte probleme penale legate de contrabanda cu alcool.

Organizaţia PSD Argeş a anunţat, joi, suspendarea primarului comunei Călineşti, Mihai Georgescu, din toate funcţiile politice, în aşteptarea unei "anchete în desfăşurare" care l-ar viza pe edil.

"Nu dorim să ne implicăm şi să discutăm despre viaţa privată a nimănui, însă întotdeauna ne vom delimita ferm de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administraţiei publice", se arată într-un comunicat al PSD Argeş.

Pe reţelele de socializare, dar şi în presa locală din Argeş, a apărut o înregistrare în care, aparent, Mihai Georgescu i-ar cere favoruri sexuale unei tinere, care i-ar fi nepoată, în schimbul angajării la cabinetul său.
„În ziua de 27 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcției în scop sexual, conform art. 299 din Codul penal, și au reținut un bărbat de 53 de ani, din Călinești.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, bărbatul în cauză, având calitatea de funcționar public, profitând de situația de autoritate asupra victimei, precum și în scopul angajării pe o altă funcție, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflată în subordine.
În ziua de 27 iunie 2022, după administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de mâine, să fie dispuse măsuri preventive.”, transmite IPJ Argeș.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.