Pur și simplu nu se învață minte! Jandarmii au prins o turistă hrănind urșii!

Pur și simplu turiștii nu vor să înțeleagă că urșii sunt animale periculoase, dar și oportuniste și că, tot oferindu-le mâncare, își pun viața lor în pericol, dar și a celor care locuiesc sau zonă sau sunt în tranzit, pentru că urșii se învață că pot obține ușor hrană din acea zonă. Sfârșitul de săptămână, care tocmai s-a încheiat, a reprezentat o perioadă aglomerată pentru Jandarmii Postului Montan Arefu.
După ce săptămâna trecută, jandarmii au amendat un bărbat pentru hrănirea unei ursoaice cu pui, sâmbătă, o femeie în vârstă de 31 de ani din București a fost sancționată de jandarmi după ce a fost surprinsă în timp ce hrănea un urs. Femeia a primit o amendă în valoare de 500 de lei, iar celelalte persoane care se aflau în zonă au fost avertizate despre pericolul creat și li s-a recomandat să-și continue drumul.
Jandarmeria Argeș transmite tuturor persoanelor care intenționează să tranziteze D.N. 7C Transfăgărășan despre faptul că urșii sunt prezenți foarte des pe carosabil și că vor aplica legea atunci când aceasta este încălcată.
De asemenea, jandarmii Postului Montan au mai fost solicitați să intervină în alte 20 de situații prin care au fost semnalate prezențe ale urșilor, toate sesizate prin apel la numărul unic de urgență 112.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.