Românii fac istorie în cea mai grea cursă arctică: O româncă, prima femeie de la Arctic Ultra 6633, un român, primul concurent cu dizabilități

By Martie 04, 2018 866

O româncă este prima femeie înscrisă vreodată în cursa arctică, iar un sportiv din Aiud va fi primul concurent cu dizabilităţi. Ia startul şi Tibi Uşeriu, primul atlet din lume care a câştigat de două ori la rând Ultramaratonul. Participă și Avram Iancu, care a înotat de-a lungul Dunării. După antrenamente extreme şi chinuitoare, toţi au plecat încrezători spre Pol.
Când sunt minus 30 de grade e vreme bună. Gerul îți taie respirația, iar obstacolele pot să apară la fiecare pas. În această lume îngheţată are loc Ultramaratonul, cea mai aspră competiţie sportivă din lume. 9 zile, 630 de kilometri.
România are un record în istoria competiției: Tiberiu Uşeriu este singurul sportiv care a câştigat Ultramaratonul doi ani consecutiv.
Acum, merge şi Levente Polgar. Este singurul sportiv cu dizabilităţi acceptat vreodată la Ultramaraton.
În premieră, o româncă s-a înscris şi ea la Ultramaraton. A avut un accident grav şi spune că înșelat deja moartea. Aşa că vrea să intre în Cartea Recordurilor. Una dintre provocări este să reziste 630 de kilometri cu sania pe care va trebui să o tragă în urma ei. În Canada, la antrenamente, a tras o anvelopă uriaşă.
23 de sportivi intră acum în cursă. România este a doua națiune cu un număr de 4 participanți, după Zimbabwe cu 6 alergători.
Sursa: TVR

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.