Salvamontiștii, lăsați fără girofar de birocrație

By August 28, 2017 782

Situație dificilă pentru salvamontiștii din Argeș, din cauza bircrației. Deși ar fi trebuit să ajungă imediat la un caz unde o fetiță de 10 ani a căzut în zona Bâlea Cascadă, acest lucru nu a fost posibil. Echipa Salvamont Argeș a ajuns după o oră și jumătate din cauza traficului dar și pentru ca autoturismul de intervenție a Salvamont Argeș nu este dotat cu semnale acustice și luminoase.

 Salvamont Sibiu a cerut sprijinul celor din Argeș in cazul unei fetite de 9ani, din Israel care a cazut 15-20 m oprindu-se in apa rece a cascadei, de pe traseul turistic spre Cascada Balea. Pe fondul hipotermic instalat si a multiplelor plagi , a fost transportata la spital. Singura problema a fost ca salvamontistii argeseni s-au confruntat cu probleme. Din cauza traficul îngreunat de pe Transfăgărășan, dar și din cauza faptului că nu s-a putut evita coloana de mașini pentru că autoturismul de intervenție a Salvamont Argeș nu este dotat cu semnale acustice și luminoase, așa cum există în celelalte servicii salvamont din România au ajuns dupa o ora si jumatate. Cel care a semnalat problema pe o retea de socializare a fost Cristian Toma, admnistrator la Serviciul Public Județean Salvamont.

„Se pare că, la noi, până nu are loc o tragedie nimeni nu coștientizează la ce pericole îi expunem pe aceia a căror siguranță o avem în pază, dar chiar și noi, angajații, suntem la fel de expuși ca și persoanele de viața și siguranța cărora răspundem. O fetiță de 10 ani, cetățean străin, a căzut pe Traseul Bâlea Cascadă. A fost inițiat apel la 112 și la Salvamont. Colegii de la Salvamont Sibiu ne-au cerut ajutorul dar şi celor de la Ambulanță....Acum începe „distracția”! Toată lumea a ajuns în timp util să salveze copilul căzut, mai puțin salvamontiștii argeșeni. Ei au ajuns după o oră și jumătate... De ce? Din cauza traficului îngreunat de pe Transfăgărășan, cât și a educației șoferilor din trafic, mașina Salvamont Argeș n-a putut să evite coloana de mașini, așa cum au reușit angajații Salvamont Sibiu, pentru simplul fapt că autoritățile, naționale/locale, oricare ar fi ele, n-au considerat necesar ca și mașina de intervenție a Salvamontului să fie dotată cu semnale acustice și luminoase. Nu vă spun cât de repede ne-au “aprovizionat” frigiderul; dedicație de la șoferii pe care am încercat să-i depășim ca să ajungem la locul intervenției. Chiar atât de greu este să obținem și la Argeș ce deja există în toate celelalte servicii salvamont din țară???? Și care ar fi motivul pentru care s-ar opune cineva unor asemenea dotări pe mașinile de intervenție? - Cristian Toma, Salvamont Argeș.
Și șeful Salvamont Argeș Ion Sănduloiu a declarat ca nu este prima data cand fac demersuri pentru ca masinile salvamont sa fie dotate cu semnale acustice si luminoase.
 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.