Slujba de îngropare a Regelui Mihai I va fi oficiată sâmbătă în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş. Proargeș, imagini de la Sinaia, București și Curtea de Argeș

By Decembrie 13, 2017 1085

Astăzi, sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va ajunge se va întoarce definitiv în țară. Slujba de îngropare a Regelui Mihai I va fi oficiată sâmbătă în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş, după care sicriul va fi purtat într-o procesiune până la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală aflată în apropiere, unde se află locul de veci, a anunţat Biroul de presă al Casei Majestăţii Sale. Absolut tv va oferi imagini integral de la funeralii și va avea ediții speciale. Proargeș.ro va oferi imagini de la acet eveniment istoric chiar de la fața locului.

Sâmbătă, la ora 14,40, Trenul Regal, în care se va afla sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai şi în care vor călători Custodele Coroanei şi membrii Familiei Regale a României, va pleca din Gara Regală Băneasa.

"Trenul Regal va circula cu viteză redusă în următoarele localităţi: Chitila (ora 14,51) - Titu (ora 15,41) - Piteşti (ora 16,46). Toţi cei care vor dori să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt aşteptaţi în gara oraşului lor", se precizează în comunicat.

Trenul Regal va ajunge la ora 17,30 în gara din Curtea de Argeş, unde prezenţa presei şi a publicului va fi permisă.

Cortegiul funerar se va deplasa apoi de la gară la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală.

La ora 17,50 va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş. La ora 18,20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde va avea loc ceremonia religioasă a îngropării, la ora 18,40.

Prezenţa presei nu va fi permisă în cele două incinte, nici înainte, nici pe parcursul celor două ceremonii funerare.

Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele şapte zile după înmormântare.

Patriarhia Română a luat o serie de decizii istorice cu privire la câteva momente din timpul funeraliilor Regelui Mihai I al României. Astfel, pentru prima dată, toate clopotele lăcașurilor de cult ortodox vor bate în 3 momente diferite, în două zile diferite. În plus, Patriarhiei i-a fost impusă de către Casa Regală ca la slujba de înmormântare din Catedrala Patriarhală să nu fie permis accesul altor persoane decât cele convenite de Casa Regală.

- Miercuri, 13 decembrie 2017, ora 11.00, la sosirea sicriului cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă;

- Sâmbătă, 16 decembrie 2017, ora 12.30, la începutul slujbei de prohodire (înmormântare) din interiorul Catedralei Patriarhale;

- Sâmbătă, 16 decembrie 2017, ora 18.30, la începutul ceremoniei religioase de îngropare în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.