Starețul Mânăstirii Robaia a trecut la cele veșnice. Arhimandrit Caliopie Ichim, despre părintele Vichentie

Este ca o săptămână a patimilor pentru credincioșii de sub tutela Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. Doi mari duhovnici de la două mari mânăstiri ale Argeșului și ale țării, au plecat la cele sfinte. În urmă cu o săptămână, părintele Vichentie, starețul mânăstirii Robaia, plângea trecerea prea devreme la cele sfinte a starețului Mânăstirii Negru Vodă, părintele Serafim. Vineri, părintele Vichentie, a trecut și el la cele veșnice.

Vichentie se considera un fel de tată spiritual pentru Serafim și mărturisea, în ultimul său interviu, că au fost împreună în multe locuri din lume importante pentru Biserica Ortodoxă. Interesant este că amândoi au fost călugări la Mânăstirea Negru Vodă din Câmpulung. Amândorura, ÎPS Calinic le-a oferit locuri speciale pentru a-l sluji pe Dumnezeu. Pe Serafim l-a uns stareț la Negru Vodă, iar pe Vichentie, după întoarcea din SUA, unde a slujit doi ani, l-a uns stareț la Robaia. Ambele mânăstiri cu totul aparte pentru credincioșii din România, cu arhitecturi speciale, cu istorii speciale, ridicate în locuri speciale și cu moaște de sfinți argeșeni, prin efortul și slujirea celor doi părinți și cu binecuvântarea ÎPS Calinic și a Sfântului Sinod, iar la Robaia Sfântul Cuvios Pafnutie - Pârvu Zugravul.

"Părintele Vichentie a fost și a rămas un model în ceea ce privește dragostea pe care o avea pentru slujirea lui Dumnezeu. Era mereu de găsit în Biserică, la Rugăciune. Era un bun părinte pentru toți, dispus să ierte și să povățuiască pe toți cei ce-i căutau sprijinul", a declarat, pentru Pro Media TV, Arhimandritul Caliopie Cristian Ichim.

Slujba de înhumare a părintelui Vichentie va avea loc duminică, la ora prânzului, iar cei care vin la sfântul locaș sunt rugați să respecte toate măsurile de siguranță privind prevenirea COVID-19 și să poarte măști de protecție.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.