Tabăra națională de pregătire a unităților canine Salvamont pentru căutarea în mediu natural în Argeș

Timp de trei zile, în Argeș, s-a desfășurat "Tabăra națională de pregătire a unităților canine Salvamont pentru căutarea în mediu natural", organizată de Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România și Consiliul Judetean Arges prin Salvamont Argeș.  Tabăra a fost organizată la #Cota2000 de pe #Transfăgărășan și a reunit salvatori din toată țara. Timp de trei zile, au participat la exerciții de căutare și activități specifice 17 conductori salvatori montani cu 23 de câini, din 14 județe: Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Caraș Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș ( Borșa), Mureș, Prahova, Sibiu (Cisnădie) și Suceava.

"Nu pot decât să felicit din nou colegii de la Salvamont Argeș pentru că organizarea acestei tabere naționale este încă o recunoaștere a profesionalismului de care dau dovadă.

De altfel, școala românească pentru unitățile canine Salvamont a început practic în județul #Argeș, cu Helios. Participarea la această tabără este etapă obligatorie în menținerea brevetului de Unitate Canină Salvamont, dar vă pot spune că imaginile au fost spectaculoase și nu pot decât să apreciez spiritul de solidaritate al salvatorilor montani și dragostea lor pentru acești câini deosebiți. Consiliul Judetean ArgesConsiliul Judetean Arges face eforturi constante pentru a asigura condiții cât mai bune pentru salvamontiști și o tehnică modernă de intervenție.
Știu, ne așteaptă un sezon greu în Făgăraș, dar salvatorii montani argeșeni au arătat că sunt probabil cei mai buni din țară și că turismul se poate face în maximă siguranță în zona montană a #Argeșului.

PS: Sper, pentru intervenții cât mai puține sau măcar cât mai puțin dificile, ca turiștii care vor veni pe creste și pe Transfăgărășan să fie cât mai responsabili!", a transmis Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte CJ Argeș.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.