Testele noninvazive vor putea fi folosite în curând, în şcoli. Elevii, testați de două ori pe săptămână

Elevii urmează să fie testați de două ori pe săptămână. Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, estimează că în câteva zile testele de depistare a coronavirusului noninvazive, pe bază de salivă, vor putea fi folosite în şcoli, iar luni se întocmeşte o estimare privind numărul de astfel de teste necesare.

Aproximativ 3.200.000 de elevi şi cadre didactice ar trebui testate de două ori pe săptămână, în sistem de screening. Cele aproximativ 7 milioane de teste care sunt necesare până la finalul anului vor fi procurate prin Oficiul de Achiziţii Centralizate, iar Agenţiei Naţionale pentru Medicamente i s-a solicitat ca, în cursul zilei de azi, să transmită cerinţele de reglementare şi cerinţele de minimă performanţă ale testelor, pentru a fi achiziţionate - a explicat ministrul educaţiei.
 "Ele vor fi autorizate pe baza identificării acestor cerinţe minime de performanţă şi a cerinţelor de reglementare, foarte important. În toată această perioadă se fac teste în şcoli şi Ministerul Sănătăţii a suplimentat, la finalul săptămânii trecute, cu 280.000 numărul de teste antigel, la dispoziţia şcolilor. Se adaugă celor minimum 5.000 de teste, existente în fiecare judeţ. Aceste teste vor putea fi utilizate nu numai în cazul apariţiei unor persoane cu simptome, vorbim de elevi şi cadre didactice în egală măsură, ci vor putea fi utilizate - tocmai ce am transmis o instrucţiune către toate inspectoratele şcolare judeţene - şi pentru testarea acelor elevi care vor să revină în cea de-a 8-a zi la şcoală, în baza prezentării unui test negativ. Acolo unde există cabinete medicale şcolare, există şi teste.", a precizat Sorin Cîmpeanu.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.