Ultimele detalii despre alpiniștii argeșeni prinși de avalanșă pe Everest. Alex Gavan a ajuns la bază

By Aprilie 27, 2015 1187

Cei doi alpiniști argeșeni care au fost surprinși de o avalanșă pe vârful Everest, avalansă generată de un puternic cutremur în Nepal, au ajuns amândoi la bază, în condiții de siguranță. Cei doi sunt nevătămați.
 
Alpinistul român Alex Găvan a transmis pe Facebook că a fost coborât luni, pe calea aerului, din tabăra de bază în satul Lukla, informează mediafax.

"Am zburat la Lukla, viu şi nevătămat. Acum nu mai e timp pentru căţărat, ci pentru a-i ajuta pe oamenii din Nepal. Fiţi alaturi de mine! Detalii în curând, pe facebook", a transmis Găvan.

Elicopterele au reluat, luni dimineaţa, evacuarea alpiniştilor blocaţi pe Muntele Everest, în urma avalanşelor declanşate de cutremurul cu magnitudinea de 7,8, soldat cu cel puţin 3.800 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ.

Piteşteanul Teofil Vlad a ajuns duminică la bază. "Am ajuns in tabăra de bază. Sunt bine. Teo.", a scris alpinistul Piteştean într-un sms recepţionat duminică 26 aprilie 2015, la 12:50, ora României. Piteşteanul Teofil Vlad, este instructor de alpinism şi salvator montan voluntar în cadrul Formaţiei Salvamont Piteşti şi are o vastă experienţă în urcări la altitudini mari sau cu grad mare de dificultate tehnică ridicat. În urmă cu doi ani a făcut parte din echipa de cinci alpinişti români care a escaladat Nanga Parbat (8.125 m), din Himalaya, al nouălea vârf din lume ca înălţime.
14 alpinişti au murit în urma avalanşelor declanşate de cutremurul din Nepal. Din fericire toţi cei patru români porniţi să escaladeze Everestul, din tabere diferite, sunt, la această oră, în siguranţă.
 

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.